Trečioje atrankos į „Euroviziją“ laidoje dėl vietos pusfinalyje varžėsi dvylika atlikėjų. Dėl vietos pusfinalyje šįkart kovoja Gebrasy, „Mėnulio fazė“, Lolita Zero, Monika Liu, Rūta Loop, „Basas Pegasas“, Vilija Matačiūnaitė, Vasha, Emilija Valiukevičiūtė, Geleibra, Gintarė Korsakaitė ir Živilė Gedvilaitė.

Susumavus šio šeštadienio teisėjų ir žiūrovų balus paaiškėjo, kurie šeši iš šių dvylikos atlikėjų pasirodys kitame atrankos etape.

Į atrankos pusfinalį pateko šeši dalyviai: net 2124 žiūrovų balsus ir daugiausia komisijos balų surinkusi Monika Liu, Rūta Loop, Lolita Zero, Gebrasy, Gintarė Korsakaitė ir Vilija Matačiūnaitė.

Trečioji laida "Pabandom iš naujo"

Trečiojoje „Pabandom iš naujo!“ laidoje dalyvių pasirodymus komentavo ir vertino LRT populiariosios muzikos vyriausiasis redaktorius Ramūnas Zilnys, muzikologas, LRT OPUS vyresnysis redaktorius Darius Užkuraitis, LRT televizijos ir radijo laidų vedėja Gerūta Griniūtė, kompozitorius, muzikos prodiuseris Vytautas Bikus ir atlikėja Ieva Narkutė.

Laidos vedėjai - Ieva Stasiulevičiūtė, Giedrius Masalskis ir Richardas Jonaitis.

Trečioji laida "Pabandom iš naujo"

„Pabandom iš naujo!“ komisijos narys Darius Užkuraitis įsitikinęs, kad trečiojoje laidoje konkursantai iškėlė aukštą kokybės kartelę. Kai vienoje scenoje susitinka toks didelis būrys scenos veteranų – garantuota ne tik nuožmi dalyvių konkurencija, bet ir ilgai išlauktas džiugesys žiūrovų ausims ir akims.

„Po gana liūdnokos antrosios atrankos laidos, maloniai nustebino trečioji. Čia jau tikrai buvo iš ko rinktis. Svarbiausia – daugelis atlikėjų suprato, kad jie atėjo į „Euroviziją“, o ne užlipo į eilinę koncertinę sceną. Manau, kad bent keli šios laidos pasirodymai tikrai papuoštų ir nacionalinės atrankos į „Euroviziją“ finalą“, – sakė D. Užkuraitis.

Pirmąjį atrankų šeštadienį kelialapį į atrankos pusfinalį iškovojo Erica Jennings, Augustė Vedrickaitė, Urtė Šilagalytė, Joseph June, Mary Mo ir Elonas Pokanevič.

Po antrosios atrankos laidos bilietu į pusfinalį džiaugiasi Ieva Zasimauskaitė, Titas ir Benas, Justė Kraujelytė, Emilijana, „Queens of Roses“ ir „Moosu X“.

Pirmieji devyni pusfinalio dalyviai susikaus jau sausio 29-ąją. Antrasis pusfinalis su dar devyniais dalyviais numatytas vasario 5-ąją. Dar po savaitės, vasario 12-osios vakarą, „Pabandom iš naujo!“ finale jėgas surems aštuoni finalininkai. Paskutinės laidos metu paaiškės atlikėjas ar grupė, atstovausiantys Lietuvai didžiojoje šiųmetėje „Eurovizijoje“.

Balsuoti už labiausiai patikusią dainą žiūrovai gali skambindami arba siųsdami trumpąsias žinutes telefono numeriu 1669 (vieno skambučio ar žinutės kaina – 0,60 euro). Iš vieno mobilaus telefono numerio per vakarą galima atiduoti daugiausia penkis balsus. Žiūrovų balsavimo rezultatai, kaip ir komisijos balai, skelbiami laidos pabaigoje.

Už žiūrovų skambučiu ir trumpąsias žinutes surinktų lėšų dalis, kuri tenka LRT, bus skirta nacionalinę atranką laimėjusiam atlikėjui ar grupei. Asociacija LATGA dainos nugalėtojos autoriui skirs 5000 eurų dydžio piniginį prizą.

„Eurovizijos“ konkurse, kuris gegužės 10-14 dienomis vyks Italijos mieste Turine, susirungs 41 šalies atlikėjai. Tai – dviem valstybėmis daugiau nei praėjusių metų gegužę, kai „Eurovizija“ įvyko Roterdame. Po pertraukos į konkursą grįžo Armėnija ir Juodkalnija.

Vakaro eiga ir komentarai

Pirmieji ant scenos pasirodė grupė „Basas Pegasas“, kurios vedlys – aktorius Marius Repšys. Grupė atliko repo kūrinį „Ponai“.

„Daina – revoliucinga ir norėtųsi ją pamatyti didžiojoje „Eurovizijos“ scenoje“, - komentavo Gerūta Griniūtė.

„Man pasirodė per konceptualu ir per tolima nuo Europos. Per sudėtinga ir per giliai užkabinta“, – komentavo Ieva Narkutė.

„Kūrinys turi net keletą prasmės sluoksnių. Mane visai suintrigavo“, - patikino Ramūnas Zilnys.

Trečioji laida "Pabandom iš naujo"

Antroji pasirodė atlikėja Rūta Loop su daina „Call me from the cold“.

„Atrodo, kad Rūta parodo ne visą savo balsą. Manau, kad ji gali stipriau“, - sakė Ieva Narkutė.

„Man patiko daina. Prisimenu tas vietas, kurias Rūta su savo komanda turbūt labiausiai ir norėjo parodyti“, - komentavo Vytautas Bikus.

„Įdomi atmosfera, primenanti skandinavišką atmosferą“, - sakė Ramūnas Zilnys.

„Man patinka, kad ji pasirinko alternatyviąją pop muziką. Ji mane visiškai prikaustė, paliko gerą emociją“, - komentavo Darius Užkuraitis.

Trečioji laida "Pabandom iš naujo"

Paskui savo jėgas išmėgino atlikėja Vasha su daina „Nepaleidi“.

„Kūrinys labiau skirtas Lietuvos radijo stotims, nei „Eurovizijai“, - svarsto Vytautas Bikus.

Trečioji laida "Pabandom iš naujo"

Ketvirtoji pasirodė atlikėja Geleibra su daina „Aš tave jaučiu“.

„Mano skoniui buvo per daug šokėjų. Ji tiesiog skendo šokėjų masėje“, - komentavo Darius Užkuraitis.

„Galvojau, kad sugrįžo „Mokinukės“. Ir tai buvo žavu“, - komentavo Ramūnas Zilnys.

Trečioji laida "Pabandom iš naujo"

Penktoji pasirodė didžiojoje „Eurovizijos“ scenoje jau stovėjusi Vilija Matačiūnaitė su daina „101“.

„Jos pasirodymas šioje ketveriukėje man pasirodė pats šauniausias. Manau, kad ji pati jautėsi labai patogiai. Gal tai nėra superhitas, bet tikrai šauni daina“ , - komentavo Darius Užkuraitis.

„Paantrinsiu Dariui. Patiko ir daina. Tačiau noriu pastebėti, kad norint gerai pasirodyti, nebūtina daug judėti“, – komentavo Vytautas Bikus.

„Buvo gera ir saugu klausytis“, - komentavo Gerūta Griniūtė.

„Šita daina man patinka labiau nei „Attention“ ir aš drąsiai tai sakau. Nes kai ta daina buvo išrinkta į „Euroviziją“, manęs nebuvo finalo komisijoje“, - prisipažino Ramūnas Zilnys.

„Tai – šviežias oro gūsis. Atrodo, kad ji labai gerai jaučiasi savo kailyje“, - komentavo Ieva Narkutė.

Trečioji laida "Pabandom iš naujo"

Paskui į sceną pakilo Emilija Valiukevičiūtė su daina „Overload“.

„Jeigu ji patektų į kitą etapą, reikėtų truputį pakelti tonaciją. Esminėse dainose vietose jai tonacija kiek per žema ir jos tarsi nenusiskaito“, - komentavo Vytautas Bikus.

„Atrodo, kad kažko vis trūksta scenoje. Be to, pritariu Vytautui, reikėtų pakelti tonaciją“, - pastebėjo Gerūta Griniūtė.

Trečioji laida "Pabandom iš naujo"

Septintoji pasirodė atlikėja ir psichoterapeutė Gintarė Korsakaitė su daina „Fantasy eyes“.

„Davė labai daug energijos. Įsivaizdavau 2000-ųjų muzikos žanrą. Labai puikiai judėjo“, - komentavo Vytautas Bikus.

„Gintarės kūrinys yra sutvertas pasirodymui su daug šokėjų. Man ji scenoje atrodė per daug vieniša“, - pastebimu pasidalijo Ramūnas Zilnys.

Trečioji laida "Pabandom iš naujo"

Aštuntoji į sceną žengė Živilė Gedvilaitė su daina „Lioness“.

„Pritrūko judesio, nors daina itin emocinga. Tokių dainų „Eurovizijoje“ labai daug, todėl reikėtų ieškoti kažkokios razinos, kuri išskirtų ją iš kitų“, - pastebėjo Vytautas Bikus.

„Na, klasikinė eurovizinė daina“, - komentavo Gerūta Griniūtė.
„Kažkaip neorganiška. Nors daina man patiko, bet atrodo, kad jai pačiai nepavyko su ja susidraugauti“, - sakė Ramūnas Zilnys.

Trečioji laida "Pabandom iš naujo"

Tuo tarpu Monika Liu į „Eurovizijos“ atranką pareiškė atėjusi norėdama Europai pristatyti lietuvių kalbą. Scenoje ji pasirodė su savo kūrybos daina „Sentimentai“.

„Aš už savo pinigus nusipirkau bilietą į „Euroviziją“, nes kai perki iš anksto, būna šiek tiek pigiau“, - šmaikštavo Monika Liu.

„Ačiū Monikai Liu už tai, ką patyriau jos klausydama. Jeigu į „Euroviziją“ einame su lietuviška daina, tai tarptautiniai žodžiai – milijonas, momentai, sentimentai, – gali būti tas raktas“, – komentavo Ieva Narkutė.

„Hipnotizavo, prikaustė. Aš labai noriu jos kitame etape. Neabejoju, kad taip ir nutiks“, - tiki Ramūnas Zilnys.

„Jos gera klausytis, ji puikiai valdo retro stilių ir pati atrodo, kaip graži statulėlė“, - komentavo Gerūta Griniūtė.

„Įprastai, jeigu daina gera, norisi ją išversti, kad visi suprastų, apie ką yra dainuojama. Pirmą kartą komentuojant atranką, manęs toks noras neaplankė. Taip pat mane prikaustė Monikos artistiškumas“, – kalbėjo Vytautas Bikus.

Trečioji laida "Pabandom iš naujo"

Vienas praėjusių metų atrankų favoritų, atlikėjas Gebrasy į sceną žengė su daina „Into Your Arms“.

„Praėjusias metais jis ėjo, kaip rimtas pretendentas, o šiemet – kaip tvirtai besijaučiantis vienas iš favoritų. Ši daina yra viena stipriausių šiemet girdėtų atrankoje“, – komentavo Ramūnas Zilnys.

„Puikiai valdo balsą, šiemet atėjo paaugęs. Manau, kad jam gali pasisekti“, – gyrė Gerūta Griniūtė.

„Daina – nebloga. Nemanau, kad geresnė nei pernai. Tik instrumentų pompastika, man atrodo, užgožė patį atlikėją“, – pastebėjo Vytautas Bikus.

Trečioji laida "Pabandom iš naujo"

Paskui scenoje pasirodė atlikėjas „Mėnulio fazė“ su daina „Give Me a Sign“.

„Man toks įspūdis, kad atlikėjui pritrūko ir kvapo, ir drąsos. Pats kūrinys man nepasirodė kažkoks įspūdingas, nors matosi, kad pats žmogus yra kūrybingas“, - komentavo Ramūnas Zilnys.

„Man pasirodė, kad buvo dainuojama sau. Norėjosi daugiau sceninio įvaizdžio ir dainos dermės“, - pastebėjo Gerūta Griniūtė.

Trečioji laida "Pabandom iš naujo"

Na, o efektingai atrodanti Lolita Zero į atrankas sugrįžo su daina „Not Your Mother“. Aktoriaus Gyčio Ivanausko personažas paliko komisijai ryškų įspūdį.

„Daina – kaip tamsus psichoanalitinis sapnas. Jeigu daryti keistai, tai kažkaip taip ir reikėtų. Dainavimo ten nedaug, bet vyksmas scenoje vis tiek patraukia akį“, - komentavo Ieva Narkutė.

„Dalis manęs visai norėtų, kad ši daina keliautų į kitą etapą, kadangi aš visai norėčiau pamatyti, kokie kostiumai dar laukia. Nes tai yra ryšku, ekstravagantiška.

Trečioji laida "Pabandom iš naujo"

Problema ta, kad čia nėra išvis jokios dainos. Kitose platformose šis eksperimentinis kūrinys gal ir galėtų skambėti, tačiau „Eurovizijoje“ tokios dainos įprastai patiria visišką nesėkmę“, – rėžė Ramūnas Zilnys.

„Nebuvo galima atplėšti akių nuo Lolitos Zero. Tiesą pasakius, norėtųsi vis dar girdėti tą besitęsiančią muziką. Padarė gerą įspūdį“, - komentavo Gerūta Griniūtė.

„Man ši daina buvo tarp fantazijos ir košmaro. Dainos nėra, tačiau dalis manęs irgi norėtų, kad šis kūrinys atstovautų mūsų šalį „Eurovizijoje“, – sakė Vytautas Bikus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (68)