Skaitytojas Vytautas pasakojo pats Skaidiškių kaime negyvenantis, tačiau ten, Sodų gatvėje, gyvenanti jo mama.

Nuvykęs į svečius vyras tikino negalėjęs atsistebėti, jog namuose taip vėsu. Patikrinus temperatūrą buto viduje, kaip teigė, paaiškėjo, kad termometras rodo vos 15 laipsnių šilumos.

„Butas 46 kv. m., o sąskaita už šildymą atėjo 170 Eur“, – sakė jis.

Vyras tikino, jog už šildymą kaime yra atsakinga įmonė „Nemėžio komunalininkas“. Anot jo, gyventojai ne kartą kreipėsi prašydami spręsti bėdą, tačiau, kaip tikino, įmonės gyventojams buvo pasiūlyta susitvarkyti daugiabučio langus ir duris.

Kad problema laužta ne iš piršto, patvirtino ir kiti Sodų gatvės gyventojai.

„Namuose – 18-19 laipsnių“, – tikino Sodų gatvėje gyvenanti Mira.

„17 laipsnių pastoviai“, – sakė ir Danutė.

„Sodų g. 47 bute yra 18-19 laipsnių“, – patikino dar viena gyventoja.

Redakcija susisiekė su „Nemėžio komunalininku“, tačiau kas galėjo lemti tokią situaciją, įmonės atstovai nepaaiškino.

„Šiemet Skaidiškių kaimo gyventojai nesikreipė nei į UAB „Nemėžio komunalininkas“ dispečerinę, nei į darbuotojus, kad butuose yra tik 15 laipsnių šilumos“, – buvo teigiama gautame atsakyme.

Paprašius patikslinti, kas galėjo turėti įtakos žemai temperatūrai Sodų g. esančiuose daugiabučiuose, redakcija atsakymo negavo.

Lietuvos šilumos tiekėjų asociacijos vyriausioji specialistė Ramunė Gurklienė teigė, kad konkrečią situaciją komentuoti sunku, tačiau dažniausia problema susijusi su tuo, kad name vieni butai būna peršildomi, kiti šąla, tai – išbalansuotos pastato vidaus šildymo sistemos.

„Šildymo sezono metu gyvenamosiose patalpose turi būti užtikrintos higienos normos, t.y. palaikoma ne mažiau nei 18 laipsnių.

Jei tokia temperatūra neužtikrinama, reiškia šilumos nuostoliai patalpose yra didesni nei gali kompensuoti vidaus šildymo sistema.

Ši problema gali būti sprendžiama šilumos punkte padidinat vidaus šildymo sistemos šilumnešio temperatūrą. Jei to padaryti negalima, reiškia šilumos tiekėjo yra per žema temperatūra lauko šilumos tiekimo tinkle, nepalaikomi šilumos srautų parametrai“, – aiškino ji.

Pasak jos, gyventojai dėl problemos turėtų kreiptis į daugiabučio vidaus šildymo ir karšto vandens sistemų prižiūrėtoją.

„Jis yra atsakingas už higienos normų išlaikymą namo viduje ir turėtų spręsti problemą. Šilumos tiekimo įmonės atsakingos už tinkamų parametrų šilumos patiekimą iki namo įvado“, – teigė ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (98)