Dešimtąją nesėkmę kauniečiai patyrė Stambule, kur du su puse kėlinio diktavo savo taisykles ir pirmavo net 17 taškų skirtumu – 43:26. Visgi lemiamu metu (per likusį pusę trečio kėlinio ir ketvirtąjį) varžovams buvo nusileista perpus (24:47) ir praleista proga nutraukti ilgą bei liūdną seriją – 67:73 viršų paėmė „Fenerbahče“.

„Geros rungtynės. Gaila, to neužteko, kad laimėtume. 35-36 minutes žaidėme gerai, ypač atsižvelgiant į mūsų sudėtį. Bet vėlgi, norėdami laimėti išvykoje, turime finišuoti protingiau“, – po mačo teigė Jure Zdovcas.

Treneris iš Slovėnijos, nepaisant neigiamo galutinio rezultato, įžvelgė ir pozityvių dalykų.

„Gerai pasirodė jauni žaidėjai. Labai džiaugiuos už Karolį, kurio potencialu niekada ir neabejojau. Kiekvieną minutę, kurią praleidžia aikštėje, jis stengiasi iš visų jėgų ir laikosi mūsų taisyklių. Jam gal tik kiek nesiseka dėl to, kad ir Artūras Milaknis šį sezoną žaidžia gerai ir užima šią poziciją. Žinote, kartais treneriai net džiaugiasi, kai kas nors iškrenta, nes šansą pagaliau gauna kiti žaidėjai“, – net 13 tritaškių išmetusį ir 5 iš jų pataikiusį K. Lukošiūną gyrė strategas.

J. Zdovcas pasidžiaugė ir solidžiu Mareko Blaževičiaus pasirodymu bei jo surinktu dvigubu dubliu – 10 pelnytų taškų ir 11 sugriebtų kamuolių.

Tuo metu paklaustas apie tai, ar vis labiau tolstant atkrintamųjų traukiniui jo auklėtiniams užtenka motyvacijos, specialistas pareiškė apie tai nė nesusimąstantis.

„Kiekvienos Eurolygos rungtynės mums yra didelis įvykis. Mūsų tikslas yra nelikti paskutiniams. Laukia dar daug mačų ir juose turime gerinti savo žaidimą. Juk Eurolyga – aukščiausio lygio turnyras Europoje, kuriame kiekvienas žaidėjas nori pasirodyti“, – pabrėžė slovėnas.

Kita savaitė žalgiriečiams Eurolygoje turėtų būti dviguba: trečiadienį numatyta jų viešnagė pas kitą turnyro autsaiderį Atėnų „Panathinaikos“, o penktadienį – vizitas pas Milano „Armani Olimpia“.

Prieš tai kauniečių laukia ir ne ką mažiau svarbus išbandymas vietiniame fronte – sekmadienį sostinėje vyksiantis principinis LKL lyderių mūšis su Vilniaus „Rytu“.

Primename, kad abi komandos buvo kaip reikiant nukraujavusios. Kauno ekipai negalėjo padėti COVID-19 susirgę Artūras Milaknis, Tai Websteris ir Paulius Jankūnas, šlaunies traumą patyręs Janis Strelniekas ir reabilitaciją tęsiantys Regimantas Miniotas bei Joffrey Lauvergne'as.

Tuo metu „Fener“ gretose trūko ne tik susižeidusių Nando de Colo, Marialo Shayoko, Danilo Barthelio ir Jano Vesely, bet ir vyriausiojo trenerio Aleksandro Džordževičiaus, kuriam diagnozuotas koronavirusas.

Pirmojo rato tarpusavio dvikovoje pajėgesnis „Žalgiris“, triumfavęs 86:75, tačiau šiuo metu kauniečiai išgyvena penkių iš eilės nesėkmių seriją, o paskutinį kartą laimėjimu džiaugėsi pačioje gruodžio pradžioje, kai 72:68 namuose palaužė Vitorijos „Baskonią“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)