Mergaitė dingo, kai kartu su visa šeima leido atostogas. Jos kūnas buvo rastas sugrūstas į statinę ir įmestas į upę, tekančią netoli Mėlynųjų kalnų į vakarus nuo Sidnėjaus.

Šimtai policininkų, avarijas likviduojančių darbuotojų ir savanorių ugniagesių net penketą dienų vykdė paiešką netoli mergaitės šeimai priklausančio namo Mėlynųjų kalnų rajone. Galop Naujojo Pietų Velso policija pranešė apie statinėje sumestus palaikus.

„Kol neatlikta autopsija, tiksliai pasakyti, kas nutiko, neįmanoma. Nekyla abejonių tik dėl to, kad žmogžudyste kaltinamas asmuo tikrai sugrūdo kūną į statinę ir tą statinę išmetė. Taigi, kaip sakė komisaras, esame tik pradiniame tyrimo etape. Daugiau informacijos bus galima pateikti po savaitės. Tikimės nustatyti mirties priežastį, nužudymo tikslą ir išsiaiškinti, kas tiksliai atsitiko, tad žuvusiosios artimiesiems neteks likti nežinioje“, – kalbėjo Naujojo Pietų Velso policijos komisaro pavaduotojas Davidas Hudsonas.

Policija nesutiko paleisti kaltinamojo už užstatą, todėl jis privalėjo pasirodyti teisme.

Dingusii devynmetė įvardijama kaip Charlise Mutten, o kaltinimai pateikti jos patėviui.

31-erių metų amžiaus Justinas Steinas buvo suimtas Sari Hilso rajone antradienį 20.30 val. vietos laiku. Kadangi vyras atsisakė oficialiai atsakyti į tyrėjų klausimus, jam buvo pateikti kaltinimai žmogžudyste.

Detektyvai mano, kad įtariamasis galėjo net penkias valandas važinėti po Sidnėjų, į bagažinę įmetęs C. Mutten kūną, kol sugalvojo, kaip atsikratyti kūnu, praneša „The Daily Telegraph“.

Žmogžudysčių skyriaus detektyvai atsekė J. Steino veiksmus: vyras parduotuvėje „Bunnings“ įsigijo penkis 20 kg svorio smėlio maišus, papildė savo valties degalų atsargas ir pamėgino išplaukti iš Sidnėjaus prieplaukos. Taip pat detektyvai eksploatuoti netinkamoje valtyje rado gabalą mėlynos spalvos brezento.

Teismo dokumentuose rašoma, kad mergaitė buvo nužudyta tarp antradienio, sausio 11 d., 19 val. ir trečiadienio, sausio 12 d., 10 val. vietos laiku, tačiau apie jos dingimą policijai buvo pranešta vėliau.

Komisaro pavaduotojas D. Hudsonas informavo, kad nors tyrėjai dar nėra tikri, kas nutiko, abejonių dėl tam tikrų faktų „nebeliko“.
Jis pridūrė, jog policija įtaria, kad J. Steinas C. Mutten kūną įkišo į statinę.

„Kitą savaitę ar šiek tiek vėliau turėtų paaiškėti daugiau detalių. Reikia nustatyti mirties priežastį, galimą nužudymo motyvą ir pamėginti tiksliai išsiaiškinti visą tragedijos eigą, kad likusiems šeimos nariams bent kiek palengvėtų“, – reporteriams sakė D. Hudsonas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)