Prieš susitikimą lietuviai dar turėjo teorinių šansų žengti į kitą etapą, tačiau tam reikėjo pergalės net 8 įvarčių persvara.

Šiam scenarijui neišsipildžius, toliau kovas čempionate tęsia Rusijos ir Norvegijos rinktinės.

Susitikimo pradžia šįsyk Lietuvos rankininkams jau nebuvo prasta ir jie net keliskart minimaliai veržėsi į priekį.

Sužaidus 10 minučių norvegai laimėjo atkarpą 3:0 ir susikūrė 2 įvarčių pranašumą (8:6), tačiau lietuviai atsakė sėkmingu žaidimu ir po Karolio Antanavičiaus metimo vėl buvo priekyje – 10:9.

Nors Lietuvos rankininkams buvo pavykę padidinti persvarą iki 2 įvarčių (13:11; 14:12 ir 15:13), tačiau kėlinį sėkmingiau baigė norvegai ir išlygino rezultatą – 16:16.

Po pertraukos komandos apsikeitė rezultatyviomis atakomis (20:20), bet tada varžovai surengė spurtą 4:0, po kurio lietuviai taip iki galo ir neatsigavo. Įpusėjus kėliniui Norvegijos rinktinė jau pirmavo 6 įvarčiais (28:22) ir šią persvarą išlaikė iki pat finalinio rungtynių švilpuko – 35:29.

Lietuvos rinktinė šiam susitikimui neregistravo traumuoto Povilo Babarsko, vartininko Viliaus Rašimo bei krašto žaidėjo Skirmanto Plėtos.

Lietuva: Aidenas Malašinskas 8, Gerdas Babarskas 5, Mindaugas Dumčius, Karolis Antanavičius po 3, Mindaugas Urbonas, Lukas Simėnas, Valdas Drabavičius po 2, Benas Petreikis, Gytis Šmantauskas, Deividas Virbauskas, Lukas Juškėnas po 1.

Norvegija: Sanderis Sagosenas ir Sebastianas Bartholdas po 7, Haraldas Reinkindas 6, Sanderis Overjordetas 5, Kevinas Gulliksenas 4, Magnusas Gullerudas ir Alexanderis Christoffersenas po 2, Kentas Tonnesenas ir Thomasas Solstadas po 1.

Košicėje vykusiose F grupės varžybose lietuviai startavo nesėkme 27:29 prieš rusus, o šeštadienį M. Andriuškos auklėtinius 31:26 įveikė šeimininkai slovakai.

Anksčiau vykusiose grupės rungtynėse pirmadienį slovakai 27:36 neprilygo Rusijai, kuri iškovojo tris pergales ir užtikrintai žengė į kitą etapą.

Kaip ir lietuviams, slovakams pasirodymas Europos čempionate taip pat baigtas.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)