Po pirmadienio dvikovos „Steel“ arenoje duodamas interviu Delfi 43-ejų specialistas paskelbė atsistatydinantis iš pareigų.

„Likome su nuliu taškų, tai nėra toks rezultatas, kokio norėjome“, – komentavo iš Panevėžio kilęs treneris, galutinį sprendimą priėmęs pirmadienį.

Tiesa, jis pasakojo komandai iš anksto paskelbęs, jog taip susiklosčius pirmenybėms trauksis iš pareigų.

„Bet kokie sprendimai nėra lengvi, – paklaustas, ar palieka pareigas sunkia širdimi, sakė M. Andriuška, – Kalbėjausi su federacijos vadovais. Rezultatas nėra teigiamas, manau, visiems aišku, kad kažkokio postūmio reikėtų. Visi patenkinti, kad grįžome į čempionatą po tokios ilgos pertraukos, bet jame pačiame norėjosi pasirodyti geriau. Nepavyko išeiti į antrą etapą, vadinasi, reikia priimti atitinkamus sprendimus.“

Pasiteiravus, kokios nuotaikos sės į autobusą ir važiuos namo, M. Andriuška traukė pečiais.

„Kai grįžti su nuliu taškų, nėra labai linksma. Bet galvoju, kad visi pasisėmė patirties, pasidarys išvadas. Tikiuosi, kad vyrai kovos ir grįš į šį lygį. Norėčiau, kad tai būtų ne kažkoks atsitiktinis pasirodymas, o tendencija“, – pažymėjo treneris.

Lietuvos rinktinei jis vadovavo nuo 2019-ųjų, kai pakeitė Artūrą Juškėną. Kartu su M. Andriuška šalies rankininkams pavyko iškopti į Europos čempionatą po 24-erių metų pertraukos.

Artimiausias iššūkis komandos laukia ateinantį kovą prasidėsiančioje pasaulio pirmenybių atrankoje, kurios burtai dar nėra ištraukti.

Žinia apie M. Andriuškos atsistatydinimą užgožė gražių ir permainingų paskutinių ekipos rungtynių Košicėje atgarsius.

Lietuviai 35 min. kaip lygūs su lygiais kovėsi su galinga ir žvaigždžių nestokojančia Norvegijos rinktine, išvengę iki šiol komandą Slovakijoje žudžiusios duobės rungtynių pradžioje.

„Galime sakyti, visos problemos buvo galvose. Šiandien vyrai parodė, kad gali žaisti nuo pirmos minutės, kad užsivedę gali kovoti su bet kuria komanda. Nebebuvo ko prarasti, žaidėjai sakė, kad atiduos viską, ką gali. Tik antrame kėlinyje koją kišo mažos klaidelės, po kurių norvegai baudė greitais įvarčiais“, – komentavo M. Andriuška.

Saugią persvarą susikrovę norvegai ramiai užbaigė rungtynes ir, užėmę antrą vietą grupėje, tęs pasirodymą kitame etape Bratislavoje.

Susitikimui nebuvo registruotas traumuotas Povilas Babarskas, taip pat Skirmantas Plėta ir vartininkas Vilius Rašimas.

Tai buvo devintoji komandų akistata per visą istoriją – Lietuvos rankininkų sąskaitoje lieka vienintelė pergalė, iškovota 2016 metais, o visas kitas dvikovas laimėjo norvegai.

Norint pratęsti pasirodymą antrame etape, lietuviams buvo būtina pergalė prieš praėjusių pirmenybių bronzinius prizininkus mažiausiai 8 įvarčių skirtumu.

F grupės varžybas laimėjo Rusija, ankstesnėse pirmadienio rungtynėse sutriuškinusi Slovakiją 36:27 ir palikusi trečią vietą užėmusius varžybų šeimininkus už kito etapo borto.

Prieš tai Lietuvos rinktinė Košicėje 27:29 nusileido Rusijai ir 26:31 – Slovakijai.

Galutinė į antrą etapą neiškopusių komandų rikiuotė paaiškės antradienį, pasibaigus kovoms kitose grupėse.

Primename, kad lietuviai Europos čempionate dalyvavo tik antrą sykį istorijoje. 1998-aisiais Italijoje buvo užimta 9-a vieta tarp 12 komandų. Tąkart Valdemaro Novickio treniruota komanda šventė dvi pergales, kartą sužaidė lygiosiomis ir patyrė tris nesėkmes.

Standings provided by SofaScore LiveScore



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)