Lauko keliuke šalia skiriamaisiais ženklais pažymėto tarnybinio visureigio "Mitsubishi L-200" stovėję uniformuoti pasieniečiai juos pradėjo stabdyti, tačiau vairuotojai nuo kelio nusuko į laukus ir bandė sprukti.

Pasieniečiai puolė bėglius vytis. Persekiojimo metu pareigūnas iš tarnybinio pistoleto iššovė du įspėjamuosius šūvius į orą, tačiau bėgliai į tai nereagavo. Apie persekiojamą automobilį buvo informuotos netoliese esančios kitos pasienio sargybos.

Po dviejų kilometrų persekiojimo laukais bėgliai vėl įsuko į keliuką, kur juos sustabdyti bandė dar du pasieniečių patruliai.

Pirmajam automobiliui nesustojus, Viešvilės užkardos pasienietė iš Kalašnikovo automato iššovė tris įspėjamuosius šūvius į orą. Kaip vėliau paaiškėjo, jie išgąsdino automobilio "Audi 100 Avant" vairuotoją, kuris dėl to įvažiavo į pusnį ir sustojo.

Pasak pasieniečių, automobilyje buvo išimta galinė sėdynė. Pasienyje su Rusija tai neretai daroma tam, kad būtų galima sukrauti kontrabandinių cigarečių dėžes. Kartu važiavęs 30-metis tauragiškis atsisakė pateikti asmens dokumentus ir pradėjo pareigūnus įžeidinėti necenzūriniais žodžiais.

Kitas automobilio keleivis - 32 metų tauragiškis - buvo pasienio ruože be asmenybę patvirtinančių dokumentų.

Automobilio vairuotojui už teisėto pareigūno reikalavimo nevykdymą pradėta administracinės bylos teisena. Pasieniečius įžeidinėjusiam keleiviui taip pat iškelta administracinė byla už pareigūno teisėto reikalavimo nevykdymą bei jo garbės ir orumo įžeidimą.

Kitam keleiviui administracinė teisena pradėta už buvimą pasienio ruože be asmenybę patvirtinančio dokumento.