Kaip skalbti odinius paltus ir striukes

  • Skalbiklis: švelnus, skirtas gležniems audiniams.
  • Vandens temperatūra: drungna.
  • Ciklo tipas: skalbti tik rankomis.
  • Džiovinimo ciklo tipas: džiovinimas tik ore.
  • Specialios procedūros: reikia kruopščiai perskalauti.
  • Lyginimo nustatymai: nereikalingi.

1. Dėmių šalinimas

Daugelį dėmių galima pašalinti tiesiog nuvalius jas švaria, drėgna šluoste. Tačiau norint iš odos pašalinti tokias dėmes kaip pelėsio ar rašalo, reikės įdėti šiek tiek daugiau pastangų.

2. Išanalizuokite priežiūros instrukcijas etiketėje

Jei skalbimo srityje esate naujokas, visuomet vadovaukitės etiketėje nurodytomis instrukcijomis, jeigu jos sako, kad šiam drabužiui tinka tik sausas valymas (dry-clean only). Skalbti rankomis galima tik anilinu dažytą odą. Niekada neskalbkite zomšos ar nubuko gaminių.

3. Patikrinkite spalvos atsparumą

Prieš bandydami plauti odą rankomis, patikrinkite jos spalvos atsparumą. Tai galite padaryti sudrėkintu švariu baltu audiniu, patrynę vidinę odos pusę. Jei skiautė nusidažė, vadinasi, odos spalva nėra atspari vandeniui, todėl šio gaminio neskalbkite.

4. Pasiruoškite plovimui

Ištuštinkite visas striukės kišenes ir ją išverskite. Pripilkite plautuvę arba plastikinę vonelę drungno vandens. Įpilkite nedidelį kiekį švelnaus skysto skalbiklio, skirto gležniems audiniams, ir pamaišykite, kad jis išsisklaidytų.

5. Įmerkite striukę į vandenį

Odinę striukę visiškai panardinkite į vandenį. Pateliūskuokite vandenį, kad sušlaptų jos pamušalas. Švelniai paminkykite striukę tirpale ir palikite maždaug 10 minučių, kad jis įsigertų. Jei yra ypatingų dėmių, pašalinkite jas šepečiu su švelniais šereliais.

6. Kruopščiai išskalaukite

Atėjus laikui skalauti striukę, ištraukite ją iš muiluoto tirpalo. Niekada negręžkite odinių gaminių. Tiesiog išspauskite vandens perteklių. Prileiskite plautuvę švaraus vandens ir perplaukite striukę. Šią procedūrą gali tekti pakartoti keletą kartų, kol skalbiklio likučiai ir purvas visiškai pasišalins.

7. Pakabinkite džiūti

Išverskite striukę į gerąją pusę ir pakabinkite ją virš vonios džiūti. Naudokite tvirtą medinę arba paminkštintą pakabą, kad ant pečių neliktų jos žymių. Niekada nekabinkite išplauto odinio gaminio tiesioginiuose saulės spinduliuose arba šalia šilumos šaltinio. Gali prireikti 2 – 3 dienų, kol striukė ar paltas visiškai išdžius.

8. Apdorokite odą kondicionieriumi

Išsirinkę geros kokybės odos kondicionierių, ištrinkite juo drabužį, kad jis vėl taptų minkštas ir elastingas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją