„Palau Blaugrana“ arenoje „Barcelona“ įveikė savo varžovus 82:77, o R. Jokubaitis su 16 taškų buvo rezultatyviausias nugalėtojų ekipos žaidėjas. Maža to, lietuvis realizavo ir sudėtingą dvitaškį su pražanga rungtynių pabaigoje, galutinai įtvirtinusį šeimininkų pergalę.


„Rokas bręsta labai greitai, labai patobulėjo. Nebegalima sakyti, kad jis naudojasi atsiradusiomis galimybėmis. Jis tiesiog jau veda mus į pergales“, – po rungtynių konstatavo šiaip jau retokai tiesioginiais pagyrimais savo krepšininkams besižarstantis Š. Jasikevičius.

Apie kitą rungtynių akcentą – E. Atamano išvarymą ir savo paties emocijas po finalo sirenos Šaras nekalbėjo, tačiau pažymėjo:

„Kova buvo išskirtinė. Labai gerai, kad mes ilgą laiką turėjome nedidelį pranašumą ir lemiamu momentu sužaidėme sėkmingiau. Tačiau faktas, kad tai buvo labai sunki užduotis, nes „Efes“ turi vienus iš geriausių gynėjų Europoje. Mes žinome, kad esame gera komanda, bet dabar atėjo laikas, kai žaidėjai grįžta po traumų ir COVID-19 infekcijos – reikia kolektyvą sulipdyti iš naujo.“

Visų rungtynių metu greta ištikimiausių „Barcelonos“ fanų „Dracs“ tribūnos buvo pakabinta ir Lietuvos trispalvė. Taip katalonai įprasmino lietuviams svarbios sausio 13-osios dienos atminimą. Pažymėtina, kad būtent 1991-aisiais, kai Lietuvoje fiksuoti tragiški sausio įvykiai, buvo įkurta ir ši „Dracs“ gerbėjų grupė.

Lietuvos vėliava prie "Barcelonos" fanų "Dracs" tribūnos / Foto: Tomas Ramanskas

Sirgaliams Šaras po rungtynių dėkojo net išsijuosęs.

„Ir prieš rungtynes, ir iki pat paskutinio švilpuko sirgaliai buvo fantastiški – „Palau Blaugrana“ moka tokia būti svarbiomis akimirkomis. Labai ačiū jiems. Kalbant apie pačius žaidėjus, jie buvo pavargę. Bet mes neleidome „Efes“ peržengti 80 pelnytų taškų ribos ir tai yra didelis pasiekimas žaidžiant prieš tokio lygio varžovus“, – dėstė Š. Jasikevičius.


Ką po rungtynių kalbėjo pats R. Jokubaitis, galite paskaityti čia.

Kitas Eurolygos rungtynes vienvaldė turnyro lentelės lyderė „Barcelona“ turėtų žaisti sausio 20-ąją Kazanėje su vietos UNIKS, tačiau dėl COVID-19 pandemijos tvarkaraštis dar gali keistis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)