Supažindinami vaikus su valstybės minėjimais ir šventėmis, ugdome pilietiškumą ir mokome doros. Pritaikydami šventės elementus ir įtraukdami juos į vaikams suprantamas veiklas, jau nuo pat mažens galime skatinti mažųjų piliečių tautiškumą. Svarbu, kad viską darytume nuoširdžiai. Kiek meilės ir supratimo sudėsime į veiklas vaikams, tiek noriai jie priims teikiamą informaciją ir Sausio 13-osios minėjimas taps įsimintinas jau nuo mažens.

„Family Lab Academy“ logopedė Augustė Zaurakaitė pateikia keletą idėjų, kurios ne tik puikiai tiks įsimintinai datai paminėti, bet kartu ir lavins vaiko kalbinius gebėjimus.

„Priklijuok kamuoliuką“

Stambioji motorika apima rankų, kojų ir liemens judesius. Ji yra be galo svarbi kasdieninei fizinei veiklai, tokiai kaip ėjimas, ropojimas, bėgimas, tūpimas. Stambioji motorika yra smulkiosios motorikos pagrindas. Ankstyvajame amžiuje labai svarbu lavinti vaiko bendrąją motoriką žaidimų metu.

Šiai veiklai reikia geltonų, žalių ir raudonų kamuoliukų, lipnios juostos ir dėžės. Į dėžę sudėkite kamuoliukus ir apklijuokite lipnia juosta tinklą, per kurį reikės ištraukti kamuoliukus. Paskatinkite vaiką pirmiausia ištraukti geltoną kamuoliuką ir jį priklijuoti aukštai, tuomet žalią ir raudoną. Šios veiklos metu supažindinsime vaikus su spalvomis, kurias galima pamatyti Lietuvos vėliavoje. Lavinsime vaiko bendrąją motoriką.

„Išgelbėk iš pinklių“

Smulkioji motorika yra tiesiogiai susijusi su vaiko kalba, todėl labai svarbu lavinti vaiko smulkiąją motoriką įvairių veiklų metu. Lavinant smulkiąją motoriką svarbu daug kalbėti su vaiku, pasakoti atliekamus veiksmus, įvardinti daiktus.

Šiai veiklai tinka įvairūs geltoni, žali ir raudoni daiktai. Šiuos daiktus išdėliokite ant stalo ir priklijuokite lipnia juosta. Paskatinkite vaiką „išgelbėti“ priklijuotą daiktą, išgelbėjus jį įvardinkite. Šios veiklos metu lavėja vaiko smulkioji motorika, kai reikia atklijuoti lipnią juostą, plėtojame vaiko žodyną, įvardindami daiktus, kuriuos „išgelbėjame“.

Meninė veikla

Smulkiajai motorikai lavinti puikiai tinka ir dažymo veiklos. Dažymo veiklų metu laviname vaiko rankų judesių koordinaciją, akies ir rankos koordinaciją, plėtojame vaiko žodyną ir, žinoma, laviname vaiko smulkiąją motoriką.

Šiai veiklai reikia stalo, geltonų, žalių ir raudonų dažų, maistinės plėvelės, teptukų, kempinių.

Apverskite stalą, stalo kojas užvyniokite lipnia juosta ir paskatinkite vaikus dažyti. Šios veiklos metu laviname vaiko smulkiąją, stambiąją motoriką, plėtojame vaiko žodyną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją