Ingredientai

kiaulienos išpjovos arba nugarinės gabalėliai 4 vnt.
Druskos ir pipirų pagal skonį
sviesto 4 v. š.
Saulėgrąžų aliejaus kepimui
miltų indelis
džiūvėsėlių indelis
lengvai išplaktų kiaušinių 2 vnt.
Citrinos griežinėlių ir šviežių petražolių patiekimui
Porcijos: 4
Tai tradicinis kiaulienos šnicelis, kurį paruošite gana nesudėtingai. Užtruksite vos kelias minutes. Iškeptą šnicelį patiekite su mėgstamu garnyru ir citrinos griežinėliu.

Gaminimo eiga

1. Kiaulienos kepsnius sudėkite tarp maistinės plėvelės lakštų ir padaužykite specialiu plaktuku. Paruoštus kepsnius lengvai pasūdykite ir papirinkite.

2. Vidutinio dydžio keptuvę įkaitinkite ant aukštos ugnies ir ištirpinkite kelis šaukštus sviesto, įpilkite aliejaus. Kiaulieną išvoliokite miltuose, kiaušinio plakinyje ir galiausiai džiūvėsėliuose.

3. Išvoliotus kepsnius dėkite į įkaitintą keptuvę ir iš kiekvienos pusės pakepkite 1-2 minutes, tol, kol jie įgaus auksinį atspalvį. Galiausiai paruoštus kepsnius sudėkite ant popierinių rankšluosčių ir leiskite susigerti aliejaus pertekliui.

4. Šnicelį patiekite su citrinų gabalėliais ir šviežiomis petražolėmis.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai