Klystate, jei manote, jog dešimtis, o kai kurie ir šimtus tūkstančių eurų biudžetus šiam raliui renkantys lenktynininkai pergalės atveju iš ralio organizatorių sulauks solidžių prizų.

Ralio organizatoriai atskleidė, į kokius piniginius prizus pretenduoja penkių kategorijų Dakaro dalyviai.

Trumpai apžvelkime ralio lenktynių technikos grupes: motociklai, keturračiai ir automobiliai sudaro T1 ir T2 grupes, lengvieji prototipai ir motobagiai skirstomi į T3 ir T4 grupes, sunkvežimiai sudaro T5 grupę.

Dar kiekviena grupė turi atskiras kategorijas, pavyzdžiui, šių metų naujovė – „T1 Ultimate“ grupė, į kurią patenka Dakaro ateitimi vadinami mažai aplinką teršiantys automobiliai.

Į šią kategoriją patenka trys „Audi RS Q e-tron“ bei biodegalais varomas Guerlaino Chicherito ekipažas.

Tad remiantis organizatorių informacija, „T1 Ultimate“ kategorijos, motociklų, keturračių ir automobilių (T2 grupė) ir lengvųjų prototipų (T3) grupių nugalėtojams atiteks 3000 eurų, antros vietos laimėtojai gaus 2000 €, o trečią vietą užėmęs lenktynininkas gaus 1000 € piniginį prizą, skirtą Dakaro ralio organizatorių.

Bagių įskaitos (T4 grupė) nugalėtojas gaus 6000 eurų, antrą vietą užėmęs lenktynininkas gaus 4000 eurų, 3-ios vietos laimėtojui atiteks 3000 eurai.

Automobilių „T1 2WD Petrol“ grupės nugalėtojui atiteks 5000 eurų, antrą vietą užėmęs lenktynininkas gaus 3000 €, o 3-ią vietą užėmusio lenktynininko sąskaitą papildys 2 tūkst. eurų.

Moterų įskaitos nugalėtojoms atiteks 3000 eurų prizas.

Naujokų įskaitose (T1, T2, T3 grupėse) nugalėtojai gaus 5000 eurų. Būtent į tokį prizą pretenduoja ralyje debiutuojantis lietuvių sunkvežimio ekipažas bei bagių įskaitoje besivaržantis Dakaro naujokas Rokas Baciuška. Tiek sunkvežimio komandos trijulė, tiek Rokas pirmauja naujokų gretose.

Antrą vietą užėmę debiutantai pretenduos į 3000 eurų prizą, trečioje pozicijoje likusių naujokų sąskaitas papildys 1000 eurų suma.

Tokie piniginiai prizai – visiški trupiniai komandoms, kurios šiam raliui formuoja šimtus tūkstančių ar, gamyklinių komandų atveju, milijonus eurų siekiančius biudžetus.

Tačiau greta komandų yra rėmėjų gretos, kurios lenktynininkus gali motyvuoti piniginiais prizais.

Sporto žurnalas „Sports Unplug“ praėjusias metais atskleidė, jog dalis vairuotojų ir motociklininkų gauna piniginius prizus už kiekvieną etapą iš savo rėmėjų.

Dar prieš pandemiją atliktas tyrimas atskleidė, jog dalis automobilių komandų ir motociklininkų yra pasirašę paramos sutartis, pagal kurias lenktynininkai gauna atlygį už įveiktą Dakaro ralį. Pajamos gali dvigubėti, jei lenktynininkas savo kategorijoje laimi kurį nors etapą.

„Bleacher Report“ taip pat atskleidžia, jog 2020-ųjų Dakaro ralio nugalėtojas Carlosas Sainzas už pergalę gavo 50 tūkst. dolerių prizą.

Dakaro organizatoriai viešai neskelbia, ar šių metų automobilių klasės ralio nugalėtojas sulauks panašaus piniginio prizo, bet galbūt tą sužinosime jau po kelių dienų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)