Pasaulio tenisininkas Nr. 1 N. Džokovičius socialinio tinklo „Instagram“ paskyroje paskelbė pareiškimą, kuriame teigia, kad kitą dieną po to, kai buvo testuotas dėl COVID-19, jis dalyvavo vaikų teniso renginyje.

„Pranešimo apie teigiamą PGR testo rezultatą nebuvau gavęs iki to įvykio“, – sakoma pranešime.

„Kitą dieną, gruodžio 18-ąją, buvau savo teniso centre Belgrade, norėdamas įvykdyti seniai duotą pažadą „L‘Equipe“ duoti interviu ir surengti fotosesiją. Atšaukiau visus kitus renginius, išskyrus interviu „L‘Equipe“.

„Jaučiau įsipareigojimą duoti interviu „L'Equipe“, nes nenorėjau nuvilti žurnalisto, tačiau užtikrinau, kad laikysiuosi socialinės distancijos ir dėvėsiu kaukę, išskyrus tuos momentus, kai bus fotografuojama.

Nors po interviu grįžau namo izoliuotis reikiamam laikotarpiui, pagalvojau, kad vis dėlto tai buvo klaidingas sprendimas, ir pripažįstu, kad turėjau atidėti šį įsipareigojimą“.

N. Džokovičiaus pareiškime taip pat buvo kalbama apie plačiai nuskambėjusį neatitikimą jo kelionės deklaracijoje, kurią anksčiau šią savaitę paskelbė Australijos federalinis apygardos ir šeimos teismas.

Jis šią „žmogišką klaidą“ suvertė savo agentui.

„Kalbant apie mano kelionės deklaraciją, ją mano vardu pateikė mano palaikymo komanda – kaip sakiau atvykęs imigracijos pareigūnams – ir mano agentas nuoširdžiai atsiprašo už administracinę klaidą, kai pažymėjo neteisingą laukelį apie mano ankstesnes keliones prieš atvykstant į Australiją.

Tai buvo žmogiška klaida ir tikrai įvyko netyčia. Gyvename sudėtingais pasaulinės pandemijos laikais ir kartais gali pasitaikyti tokių klaidų“, – sakoma iki šiol nepasiskiepijusio 34 metų tenisininko pareiškime, kuris buvo paskelbtas tuo metu, kai jis jau treniravosi kortuose prieš pirmadienį prasidėsiantį Australijos atvirąjį čempionatą.

Serbijos žvaigždė prieš savaitę atskrido į Melburną, prašydamas medicininės išimties, t. y. atleisti nuo vakcinos dėl teigiamo PGR tyrimo rezultato gruodžio 16 dieną.

Pasienio pareigūnai atmetė jo prašymą, teigdami, kad tai netaikoma neseniai užsikrėtusiam asmeniui, panaikino jo vizą ir patalpino jį į sulaikymo centrą.

Tačiau galinga N. Džokovičiaus teisininkų komanda pirmadienį teisme iškovojo dramatišką pergalę ir sprendimas panaikinti vizą buvo atšauktas.

Vis dėlto šis viešas N. Džokovičiaus pareiškimas, skirtas suminkštinti Australijos vyriausybės širdį, nebūtinai pasieks savo tikslą.

Žinomas Australijos imigracijos teisininkas Christopheris Levingstonas sakė, kad vyriausybė gali atšaukti N. Džokovičiaus vizą dėl siaurų kriminalinių priežasčių, pavyzdžiui, dėl to, kad kelionės deklaracija buvo užpildyta neteisingai.

Tačiau imigracijos ministras vizą gali anuliuoti ir dėl platesnio pobūdžio priežasčių.

Ch. Levingstonas sakė, kad, jei paaiškėtų, jog N. Džokovičius sąmoningai vengė Serbijos karantino reikalavimų, esant teigiamam testui, gali būti įvertinta, kad jis gali nesilaikyti visuomenės sveikatos institucijų nurodymų ir būdamas Australijoje.

N. Džokovičius ir vyriausybė gali teikti įvairias apeliacijas, bet galiausiai imigracijos ministras gali pasinaudoti savo asmenine galia ir vis tiek panaikinti vizą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)