Bylos esmė trumpai: 2000 metais, bandant sulaikyti tris automobilyje sedėjusius „Juodvarnių“ organizacijos narius, vienas grupuotės narių Eligijus Šmitas šovė į pareigūno krūtinę ir pasislėpė miške. Pareigūnas liko gyvas, nes kulką sulaikė kortų kaladė.

Pagal viešai skelbiamą informaciją policininkai nusprendė patikrinti įtarimą jiems sukėlusį automobilį, jo viduje sėdėjo trys vyrai. Pareigūnai patikrino ten sėdėjusios trijulės dokumentus. Policininkas Šmito kišenėje užčiuopė ginklą, tuomet pastarasis trenkė pareigūnui per rankas ir išsitraukęs nedidelio kalibro 1924 m. pagamintą revolverį šovė tiesiai policininkui į krūtinę.

Neįtikėtino atsitiktinumo dėka pareigūnas atsipirko tik lūžusiu šonkauliu. Jo gyvybę išgelbėjo švarko kišenėje gulėjusi kortų kaladė, kur ir įstrigo kulka.

Praėjus daugybei metų policininkas atsisako apie įvykį pasakoti žurnalistams, todėl mes atliksime eksperimentą, ar kortų kaladė gali išgelbėti nuo šūvio.

Bandymas: ar kortų kaladė apsaugo nuo kulkos?

Daugiau Edmundo Jakilaičio laidų „Apie ginklus“ rasite Delfi Plius paskyroje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)