Š. Jasikevičius pirmą kartą koronavirusu užsikrėtė 2020 metų spalį, o pirmą 2022 metų dieną treneriui ši liga buvo diagnozuota vėl. Kaip ir praėjusį kartą, strategas grįžo treniruoti „Barceloną“ po savaitę trukusio poilsio.

Sekmadienio vakarą įvykęs sugrįžimas buvo nesėkmingas – pirmą kartą šiemet žaidusi „Barcelona“ namuose per pratęsimą 95:96 dramatiškai nusileido Manresos „Baxi“ komandai ir patyrė trečiąjį pralaimėjimą ACB čempionate.

Po pralaimėjimo treneris spaudos konferencijoje kalbėjo ne tik apie auklėtinių žaidimą, bet ir apie koronavirusą. Praeityje jau kelis kartus skeptiškai apie pasaulinę pandemiją pasisakęs Š. Jasikevičius savo nuomonės nekeičia ir, kaip sako pats, „su daug dalykų nesutinka“.

„Visi interpretuoja šiuos žodžius kaip nori, bet jeigu prieš 10 metų man pasakytų, kad man yra toks virusas, Lietuvoje ko gero išgertume dvi taureles arbatos ir kitą dieną eitume į darbą. Taip būtų, jei nebūtų užkurtas toks reikalas kaip omikronai, deltakronai, kovidai ir taip toliau. Nežinau, kam čia šitas dalykas reikalingas. Su daug kuo nesutinku“, – Delfi žurnalistui Tomui Ramanskui sakė Š. Jasikevičius.

„Kiekvieną kartą, kai tai pasakau, nematau, kad būtų išspausdinta. Ko gero ne visiems tai yra naudinga“, – pridūrė Š. Jasikevičius.

Paklaustas ar po ligos jaučiasi gerai, treneris pakartojo: „Dvi taurelės ir eini į darbą.“

Darbo Š. Jasikevičius turi nemažai. Po apmaudaus pralaimėjimo vietiniame fronte katalonų laukia sunki savaitė Eurolygoje – jei nesutrukdys koronaviruso protrūkiai, namuose „Barcai“ teks priimti Milano „AX Armani“ ir Stambulo „Anadolu Efes“.

Nors 2021 metus Eurolygoje baigė pralaimėjimu, „Barcelona“ su 15 pergalių per 18 rungtynių išlieka turnyro viršūnėje.

Š. Jasikevičius apie koronavirusą nuo 17:20:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (265)