Apie ką mes čia…

Norėdamos patirti kažką naujo savo gyvenime, kelios sutuoktinių poros nusprendžia Naujųjų metų išvakarėse tapti svingeriais ir taip paįvairinti asmeninį gyvenimą. Tik ar jiems pavyks išeiti iš savo komforto zonos ir žengti tą lemtingą žingsnį? Štai kur didžiausia dilema, kurią jie pabandys išspręsti susitikimus akis į akį su būsimais sekso partneriais.

Kūrinio turinys

Visai neseniai Lietuvos kino ekranus pasiekė 2018 metų lenkiško hito „Meilės mokestis“ lietuviškas perdirbinys „Vyras už pinigus“, kuris buvo identiškas originalui, nes jame buvo atkartoti ne tik visi ekrane skambantys dialogai, bet ir pats veiksmas bei net veikėjų įvaizdis buvo nukopijuotas iš pirmtako. Todėl jeigu kažkas buvo matęs lenkišką filmą, lietuviškam galėjo visiškai neskirti jokio dėmesio, nes nepamatytų nieko naujo.

Ir su filmu „Rusiški svingeriai“ yra identiška situacija. Pats esu matęs lenkišką perdirbinį ir originalą, todėl turiu su kuo lyginti. Ir, žinote, tai yra kažkiek liūdna, nes nors ir buvo įsigytas scenarijus, gi galima buvo kažką pakeisti arba bent jau rodomai istorijai suteikti kokios nors improvizacijos. Bet ne, kam taip elgtis, jeigu galima žodis į žodį perpasakoti tai, kas jau buvo sukurta.

Bet jeigu visgi kažkas nebuvo žiūrėjęs nei originalo, nei kokio nors jo perdirbinio, tai ši juosta galimai patiks. O patikti gali dėl to, jog visas filmo humoras nors ir yra šiek tiek lėkštas, bet pačios situacijos, į kurias patenka pagrindiniai personažai, yra išties komiškos, nes į jas žiūrint, galima vienu ar kitu momentu pamatyti save. Ir kalbu aš ne apie seksą, o apie požiūrį į seksualinio gyvenimo paįvairinimą. Visgi gyvenimas rutinoje ir monogamijoje kai kuriuos žmones gali išvesti iš kantrybės ir jie patyliukais susiranda meilužius ar meilužes. Ir ne, jokiu būdu nepropaguoju aš to, tiesiog pabrėžiu, jog šiame filme yra pateikti keli primityvūs, bet veikiantys būdai, kaip viso to išvengti ir iš naujo įžiebti santykiuose aistrą.

Veikėjai filme labai klišiniai, bet būtent tai veikia, nes tokių žmonių yra pilna, o stereotipinis jų pavidalas tik dar labiau suteikia natūralumo jausmą. Ir kalbu ne vien apie rusišką versiją, bet ir apie kitas iki šiol pasirodžiusias. Visgi latviai ar lenkai panašiai mąsto kaip ir tie patys lietuviai ar rusai, o to pilnai pakanka, kad žiūrovas sugebėtų susitapatinti su kai kuriais iš filme pristatytų veikėjų. Atskleisti jų privalumų, deja, negaliu, nes nemačiusiems tai būtų didžiulis „spoileris“.

Ties čia sustosiu, nes tai nėra tokio pobūdžio filmas, kuriam reikia skirti daug laiko ir gilintis į jo vidinius niuansus, kurie yra pernelyg paviršutiniškai pateikti. Tiesiog jeigu mėgstate rusiškas komedijas ir jeigu nebuvote matę ankstesnių šios istorijos versijų, galite eiti pasižiūrėti. Tai nėra tokia jau ir bloga komedija, palyginus su tais „šedevrais“, kurie dažnai šmėžuoja Rusijos kino rinkoje.

Techninė juostos pusė

Vizualiai, filmas žiūrimas ir turintis kelis visai smagius techninius momentus, kaip neblogai prie rodomų epizodų priderintas muzikines kompozicijas ar kameros darbą. Vaizdo montažas vietomis chaotiškas, o garsas tvarkoje. Meninis apipavidalinimas minimalistinis ir netgi sakyčiau – buitiškas, bet tai tikrai netrikdo įsijausti į šią istoriją.

Aktorių kolektyvinis darbas

Iš aktorių galima būtų išskirti Dmitrijų Nagijevą, kuris vaidina kaip Dmitrijus Nagijevas, nors jo karjeroje tikrai buvo visai neblogų draminių vaidmenų, bet komedijose jis yra beveik visuomet savimi. Ar tai blogai? Ne, nes šis žmogus turi milžinišką charizmą, kuri ir gelbėja jį nuo visiško vaidybinio fiasko.

Taip pat filme pasirodė Irina Pegova, Natalia Rudova, Ivanas Zlobinas, Ilja Noskovas ir Darija Rudionok, kuriems pavyko šauniau sukurti personažus, bet nei vienas iš jų nespinduliavo tokiu žavesiu, kokiu spinduliavo mano paminėtas buvęs „Okna“ vedėjas.

Verdiktas

„Rusiški svingeriai“ – dar vienas žodis į žodį originalą atkartojęs perdirbinys, kuris nors ir nepasiūlo visiškai nieko naujo, bet suteikia pakankamai neblogas akimirkas jo peržiūroje. Bet tai yra tik todėl, jog pastaraisiais metais rusų kino rinka žiūrovus maitina nieko vertais komediniais projektais, kurie yra skirti visiškai nereikliai ir dažniai protu nepasižyminčiai publikai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją