Ingredientai

Viso grūdo spagečių (2 porcijoms))
špinatų 200 g
kokoso pieno (grietinėlės) 150 ml
raudonėlio 0.5 a. š.
čiobrelio 0.5 a. š.
rozmarino 0.5 a. š.
Provanso žolelių mišinio 2 a. š.
muskato riešuto 0.3 vnt.
kukurūzo krakmolo 1 a. š.
Druskos pagal skonį
nedidelės cukinijos 1 vnt.
žalių šaldytų žirnelių 200 g
kokoso aliejaus 1 v. š.
Alyvuogių aliejaus
Porcijos: 2

Gaminimo eiga

1. Paruošiame makaronus pagal instrukciją. Apšlakstome juos alyvuogių aliejumi, uždengiame maistine plėvele ir paliekame padėję į šalį.

2. Nuplauname daržoves. Supjaustome cukiniją vidutiniais gabaliukais. Šaldytus žirnelius atitirpiname arba porą min paverdame vandenyje, kol jie gražiai pažaliuos.

3. Orkaitę įkaitiname iki 200°C. Ant kepimo skardos patiesiame kepimo popierių. Alyvuogių aliejų sumaišome su Provanso žolelėmis. Cukinijos gabaliukus gerai apvoliojame aliejuje. Dedame ant skardos ir kepame 20-30 min.

4. Keptuvėje įkaitiname kokoso aliejų. Dedame špinatus. Pora minučių troškiname. Dedame raudonėlį, čiobrelius ir rozmariną. Pilame kokoso pieną. Dedame tarkuotą muskato riešutą, truputėlį druskos. Dar porą minučių patroškiname.

5. Špinatus su kokoso pienu ir žirneliais perpilame į maisto smulkintuvą. Sumalame iki padažo konsistencijos. Pilame atgal į keptuvę. Įkaitiname. Dedame 1 a. š. kukurūzų krakmolo ir nuolatos maišome, kol padažas sutirštės.

6. Makaronus sumaišome su padažu. Dedame cukinijas. Papuošiame žolelėmis. Pabarstome juodaisiais pipirais ir moliūgo sėklomis.

Skanaus!

receptą dėkojame organizacijai „Gyvi gali“ ir kastasavokadas.lt.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai