1. Kruopos ir miltai popierinėse pakuotėse

Net ir neturint specialių dėžučių, laikyti kruopas tinkamai tikrai įmanoma, rašoma portale novate.ru. Juk daugelis iš mūsų turi namuose maišeliams tinkamų spaustukų, taip pat užspaudžiamų ar užklijuojamų maišelių.

Vis dėlto saugant produktus maišeliuose tvarkingos ir harmoningos aplinkos įspūdžio išgauti nepavyks. Kadangi vartojant produktus maišelių dydžiai ima skirtis, juos sunku tvarkingai sudėti į vieną vietą. Sustatyti į šiokią tokią stirtą paketėliai būtinai ima kristi, o išrikiuoti eilėje atrodo neestetiškai.

Taigi, optimalus sprendimas – vientiso stiliaus metalinės dėžutės arba stiklo indai. Tokią tarą ypač lengva kiloti iš vietos į vietą, dėžutės puikiai laikosi sukrautos vienos ant kitų, be to, net ir atvirose lentynose atrodo gana dailiai.

Svarbu! Dėl virtuvei būdingo kondensato pertekliaus popierinės pakuotės anksčiau arba vėliau pradeda po truputį irti, todėl kruopos gali tapti ypač patraukliais namais suvis nepageidaujamai gyvūnijai, kurios atstovų, žinia, atrodytų, iš niekur nieko (o iš tikrųjų iš lervučių) užsiveisia, pavyzdžiui, miltuose.

2. Ant stalviršių ir kitų horizontalių paviršių išmėtyti rankšluosčiai

Vos porą iš pažiūros nekaltai ne vietoje nudrėbtų virtuvinių rankšluosčių novate.ru straipsnio autoriai linkę vadinti uždelsto veikimo bomba, kaipmat niekais paverčiančia uoliausias pastangas sukurti jaukią ir tvarkingą aplinką.

Tikra tiesa, kad rankšluostėlių dažnai pavyksta pamatyti kur tik įmanoma – ant maisto ruošimui skirtų stalviršių, kėdžių atlošų, skrudintuvų, kitų buitinių aparatų ir t. t. Ir šitai yra problema, kurią išspręsti labai paprasta. Juk galima įsigyti magnetinį prie šaldytuvo tvirtinamą stelažą, įsukti keletą kabliukų vidinėje spintelės durų pusėje arba įkomponuoti atitinkamas dėžes į virtuvės garnitūrą.

Jeigu vietos kabinti rankšluosčiams įrenginėti neketinate, bent pasirūpinkite, kad šie aksesuarai nebūtų ypač ryškūs ir įvairiaspalviai: tokie tai jau tikrai akimirksniu sudarkys visą interjero harmoniją.

3. Bendrame dėkle besivoliojantys peiliai


Bet kaip laikydami peilius, mes rizikuojame ne tik įveisti virtuvėje chaosą, bet ir sugadinti pačius įrankius. Dalykas tas, kad laikomi su kitais įrankiais peiliai gana greitai bunka ir dėvisi.
Šiuo atveju išeitimi galėtų būti įvairūs laikikliai, stelažai ir specialios konstrukcijos.

Bene dailiausiai atrodo (nors kelia abejonių dėl saugumo) prie sienos pritvirtintos magnetinės juostos.

Dar vienas išradingas sprendimas – tai horizontalūs peilių stovai su statmenais „šiaudeliais“, į kuriuos subesti peiliai nesiliečia vieni su kitais.

4. Orkaitėje laikomos skardos ir kt.

Argi neerzina, kad prieš įjungiant orkaitę iš jos reikia ištraukti bent kelias skardas ir keptuves? Žinant, kad teks išvysti tą rakandų stirtą, net atidarinėti orkaitės privengiame. Visgi tereikia šį bei tą pakeisti, kad buities smulkmenos nebegadintų nuotaikos.

Skardoms ir pyragų formoms puikiausiai tiks išstumiama lentyna su keliomis sekcijomis, į kurias bus patogu įkišti tokio tipo rykus, nesvarbu, kokio dydžio jie bebūtų.

Jūsų virtuvėje nėra išstumiamos lentynos? Taip pat neturite jokių galimybių tokios įsirengti? Tuomet jums tinkamas sprendimas – dangčių laikikliai. Jeigu įdėsite juos, pavyzdžiui, į dėžę, virtuvės vaizdas liks nesudarkytas, o suremtos skardos jausis kuo puikiausiai ir jums bus patogu jomis naudotis.

5. Taurės kartu su puodeliais

Taurių ir puodelių kaimynystė – viena iš labiausiai nevykusių sąjungų. Visų prima, šitokia indų maišalynė yra net pavojinga: juk ploną taurės stiklą labai nesunku užkabinti masyviu keraminio puodelio kraštu, todėl akivaizdu, kad kyla rizika ne tik netekti indo, bet dargi ir susitraumuoti.

Puikiausiai taurės atrodo sukabintos į specialiai joms skirtą kabyklą. Tokią kabyklą pavyks įrengti po bet kuria pakabinama spintele arba tiesiog pritvirtinti prie sienos, kad taurės sau laisvai kabotų, pavyzdžiui, viršum kriauklės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją