Jaunasis M. Schumacheris praėjusį sezoną daugiausiai kartų iš visų lenktynininkų pateko į avarijas ar apgadino savo vairuojamą „Haas“ automobilį. Olandų portalo f1maximaal.nl paskaičiavimu, vokiečio sukeltos žalos kaina siekia apie 4,2 mln. eurų.

Į šią sumą patenka tokių detalių kaip priekinio automobilio sparno (150 tūkst. eurų) ar apatinės automobilio dalies pažeidimai (67 tūkst. eurų).

Antroje vietoje pagal avarijas ir atneštą žalą komandai paskutinį sezoną buvo „Ferrari“ atstovas Charlesas Leclercas (apie 4 mln. eurų), trečioje – pasaulio čempionu tapusi „Red Bull Racing“ žvaigždė Maxas Verstappenas (apie 3,9 mln.).

Daugiausiai žalos M. Schumacheris savo automobiliui padarė Monako, Vengrijos ir Saudo Arabijos lenktynėse.


Vis dėlto, kaip tvirtinta jo tautietis Sebastianas Vettelis, dėl nesėkmių kaltas ne vien pilotas, bet ir technika.

„Sėdėdamas prasčiausiame tarp visų komandų automobilyje, mano galva, Mickas pasirodė tikrai gerai. Taip pat jis sėkmingai įvykdė užduotį, palikti savo komandos draugą Nikitą Mazepiną sau už nugaros“, – kalbėjo „Aston Martin“ variuojantis buvęs pasaulio čempionas.

Bendroje lenktynininkų įskaitoje M. Schumacheris užėmė priešpaskutinę 19-ą vietą, paskutinėje palikdamas savo kolegą iš Rusijos. N. Mazepino komandai padaryta žala trasoje siekia 2,5 mln. eurų.

Pats S. Vettelis paskutinį sezoną komandai žalos padarė už 745 tūkst. eurų, o mažiausiai komandų biudžetams kainavo Fernando Alonso (315 tūkst.) ir Estebano Ocono (280 tūkst.) klaidos trasoje.

10 dramatiškiausių 2021 metų sezono momentų pamatysite paspaudę čia.

Top 5 lenktynininkai pagal padarytą žalą 2021 metų sezono avarijose (pagal „Sky Germany“)

VietaLenktynininkasKomandaŽala eurais
1Mickas SchumacherisHaas4,212,500
2Charlesas LeclercasFerrari4,046,000
3Maxas VerstappenasRed Bull3,889,000
4Nicholas LatifiWilliams3,116,500
5Valtteri BottasMercedes2,713,500

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją