Vatforde, dalyje Woodmere gatvės dar dešimtą dešimtmetį buvo įkalti keli stulpeliai, kad gyvenamųjų namų rajone būtų išvengta greito automobilių eismo. Nuo tada iki dabar nepatyrę, skubantys vairuotojai šioje kelio atkarpoje ne kartą atsitrenkė į stulpelius arba tarp jų įstrigo, vieniems prireikė kasėjų pagalbos, kad juos išvaduotų, kitiems nulėkė ratai.

Dėl šių priežasčių daugeliui vairuotojų ir gatvės gyventojų pabodo eismą lėtinantys stulpeliai. Gyvenantiems palei minėtą atkarpą ne kartą apgadino namų sienas ir prie namo stovinčius automobilius, vis dažniau girdisi prašymai atsisakyti stulpelių, kol neįvyko didelė nelaimė.

Įdomu tai, kad paraleliai kelio atkarpai su stulpeliais eina platesnė juosta autobusams, kuria daugelis vairuotojų ir pravažiuoja.

Vatfordo atstovas parlamente Deanas Russellis iškėlė šį klausimą parlamente. Jo teigimu, reikalingos priemonės dideliu greičiu važinėjantiems vairuotojams pristabdyti, tačiau įkalti stulpeliai tik trukdo daugeliui vairuotojų. Parlamentaras pasižadėjo nenuleisti rankų ir ieškoti sprendimo, kad ir vairuotojai galėtų saugiai važinėti, ir pėstiesiems būtų saugu.

Miesto gyventojas Timas Vigoras įtaisė prie savo namo durų filmavimo kamerą, jos užfiksuotus vaizdus apie tai, kaip vairuotojai atsitrenkia į stulpelius ir pan., jis publikuoja savo paskyroje feisbuke.

„Visiškai suprantu, kodėl kai kuriems žmonėms tai juokinga, – tai vyksta ne palei jų namus. Nenoriu, kad tai taptų pokštu, noriu, kad tuos stulpelius pašalintų. Mano filmuoti reportažai šiaip ar taip davė daugiau naudos nei žalos ir tikrai iškėlė problemą. Laikysiu filmavimo kamerą tol, kol man pasakys, kad negalima to daryti, arba kol panaikins ribojančius stulpelius“, – rašė gyventojas.

Atsakydamas į skundus Kelių tvarkybos tarnybos vienas iš vadovų Stuartas Pile išplatino pranešimą spaudai, kuriame kaltino pačius vairuotojus. Jis pabrėžė, kad dviejų metrų atstumas – platesnis nei įvažiavimas į daugelį garažų. „Kasdien šiuo keliu be problemų pravažiuoja tūkstančiai automobilių, todėl neturime planų keisti Woodmere aveniu, nebent to paprašytų miesto taryba“, – rašė jis.

Miesto tarybos atstovai pranešime taip pat kritikavo vairuotojus: „Kiekvienas vairuotojas, atsižvelgdamas į savo transporto priemonės metmenis, turėtų priimti sprendimą, ar pravažiuos tarp stulpelių. Yra alternatyvių kelių, norint išvengti ribojimo.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)