„Delfi“ skaitytoja Danutė (vardas ir pavardė redakcijai žinomi, – Red.) papasakojo savo šventinio apsipirkimo įspūdžius.

„Noriu pasidalinti prieššventinio apsilankymo Šiauliuose esančiame prekybos centre „Saulės miestas“ įspūdžiais. Manau, kad jame gali būti pažeidžiama tvarka.

Prie eskalatoriaus, kylančio iš požeminės automobilių aikštelės, atsistojusi bobutė tik pažiūri telefone galimybių pasą. Na, mes kaip sąžiningi piliečiai ištraukėme savo telefonus ir pateikėme. Bet ji tik žvilgtelėjo ir sako „ačiū“, jokio skenavimo nebuvo.

Šis prekybos centras yra pagrindinė Šiaulių arterija, nes čia ir autobusų stotis, kur atkeliauja žmonės iš kitų miestų. Prieš šventes žmonių srautai buvo milžiniški. Juolab vyksta Kalėdinė mugė. Ir še tau, kad nori. Stovi štai vienas odinių piniginių prekeivis, kalba telefonu, o veidą dengti turinti kaukė – ant barzdos. Nesu nei antivakserė, nei skundikė. Tačiau tokia tvarka man nepriimtina.

Iš požeminės aikštelės prie įėjimo norėjau dezinfekuot rankas. Ir, kas nenuostabu, 17 val. 15 min. skysčio jau nėra. Reziumuojant savo įžvalgas apsipirkimo metu, galiu pasakyti, kad esu nusivylusi. Persirgau COVID-19 praėjusių metų lapkritį, esu jau gavusi dvi skiepų dozes. Beje, visa mūsų 4 asmenų šeima sirgome gana sunkiai, tačiau esam dėkingi, kad ligoninėj neteko gulėti. Ir jokiu būdu nenoriu vėl sirgti... Juolab jau atėjusia Omikron atmaina“, – rašė Danutė.

Rinkodaros direktorė Irmantė Sviensienė teigė, kad prekybos centruose pasirenkamas tikrinimo būdas.

„Prekybos centras gali rinktis GP tikrinimo būdą. Mūsų prekybos centre GP tikrinami vizualiai arba skanuojami telefonais. Visoms atsakingoms tarnyboms ir Kalėdų mugių dalyviams dar kartą priminsime dėl saugumo reikalavimo laikymosi mūsų prekybos centre“, – sakė I. Sviensienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)