Performansas performanse

Neįsivaizduojamą nuotykį patyrė Marius Karalius, kurio motociklų servisas įsikūręs taksi parke. „Nuostabusis meno kūrinys kokią savaitę vyko tiesiog už sienos. Tame pačiame taksi parke įsikūręs mano motociklų servisas, tad tas spektaklis prislopino mano darbą, teko nekelti triukšmo, nevažinėti. Norėjosi pamatyti operą, bet bilietai tą pačią pirmą dieną dingdavo vos atsiradę“, – pasakojo pašnekovas.

„Visi kėlė nuotraukas į feisbukus ir instagramus, ko nebuvo galima daryti – svarbiausia dėl saugumo. Įsivaizduokite, jeigu telefonas iškristų! Mėlynę užsitaisyti ir lovoj gulint galima... Manau, padariau saugiausią reportažą, koks tik galėjo būti... Jeigu šį meno kūrinį priimsime kaip vakarienę, tai mano performansas draugams – desertas, amžiams įsimintinas“, – linksmai kalbėjo M. Karalius.

Planuojant savo performansą performanse, M. Karalius tikino ėjęs va bank – iki pat galo nebuvo aišku, ar sumanymas pavyks. „Nuo mano patalpų iki įėjimo – nemažas atstumas, ypač šlepsint su paplūdimio šlepetėmis... Bet galima sakyti, kad praėjau kaip Jėzus per vandenį... Nebuvo daug žmonių prie durų, tiesiog užėjau. Patys dainininkai net nepastebėjo, aktoriai, kurie nedainuoja, lyg ir suprato, kad nesavas įžengė. Bet šortai, rankšluostis, šlepetės – įsipaišiau. Tikrai nesinorėjo papulti! Tad ryžausi sudalyvauti paskutiniąją dieną, greitai viskas įvyko. Smagu, kad nebuvau išvestas surakintas, viskas baigėsi be ašarinių dujų, palydint šypsena ir juoku“, – patyrimu dalijosi M. Karalius.

Performanso dalyviu tapęs M. Karalius sakė, kad pasaulyje, kiek renginys vyksta, ko gero, taip nebuvo atsitikę. „Neabejoju, kad daugiau ir neatsitiks. Moralas – gerąja prasme, kai tokie laikai – turėtų būti stipresnė apsauga. Draugiškas pastebėjimas, apsistokime ties linksmais dalykais. Juo labiau mane, kaip klaipėdietį, saulė ir jūra traukia kaip katiną eglutė – negalėjau praleisti. Nežinau, koks garsas iš viršaus, bet apačioje – vau... Karštas smėlis, pasijutau kaip savo gimtajame pajūryje. Bent tas kelias minutes!“, – pasidžiaugė nuotykiu jis.

Meduoliniai artistai

Juvelyrė Eglė Čėjauskaitė-Gintalė feibuke dalijosi improvizuota scena, kurioje „Saulės ir jūros“ dalyviai – meduoliniai. Paklausta, ar kol vieni ryja akimis įspūdžius, buvo nesunku atsispirti meduolių vilionei jų nesuvalgius, atsakė, kad apie tai dar „nepamislijusi“, kol kas aktoriai mėgaujasi šlove... „Bet visiems užeina ir tamsesni laikai“, – juokavo ji.

Fotografas Adas Vasiliauskas taip pat pridėjo fantazijos pareikalavusią nuotrauką ir brūkštelėjo linksmą sakinį: „Tai nuvarėm ir mes pačekint, labai įspūdingai viskas, rekomenduoju.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)