Apsikabinate, einate užkąsti ar užmiegate?

Vienas naujas tyrimas, pasirodęs amerikiečių žurnale „Archives of Sexual Behavior“, atskleidė, kad kuo ilgiau partneriai išbūna vienas kito glėbyje ar kitaip po sekso išreiškia fizinį prieraišumą, tuo tvirtesni ir patikimesni būna jų santykiai.

Šio tyrimo dalyviai turėjo atsakyti į klausimus apie laiką, kurį paprastai skiria elgesiui „po sekso“, preliudijas ir patį intymumą – ir kiek jie tuo metu buvo patenkinti savo santykiais. Paaiškėjo, kad kuo daugiau laiko žmonės skirdavo glamonėms po lytinių santykių, tuo labiau jie būdavo patenkinti savo gyvenimu. Ir tai galiojo tiek moterims, tiek vyrams.

Antrojo tyrimo metu mokslininkai tris mėnesius stebėjo 101 porą (94 proc. iš jų buvo heteroseksualios). Pirmąsias tris savaites dalyviai kasdien turėdavo atsakyti į klausimus apie savo seksualinį gyvenimą, tarp kurių būdavo ir pirmojo tyrimo klausimai. Po trijų mėnesių dalyviai buvo paprašyti dar kartą atsakyti į klausimus, ar yra patenkinti savo santykiais.

Paaiškėjo, kad tomis dienomis, kai poros šiek tiek daugiau laiko skirdavo „epilogui“, jos būdavo labiau patenkintos tiek seksu, tiek savo partneriu. Rezultatai nepriklausė nuo respondentų lyties.
Žinoma, galimas ir atvirkštinis priežastinis ryšys: harmoningus santykius palaikantys partneriai palaimingai užmiega vienas kito glėbyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)