Tauriuosius elnius Rudeikiškiuose auginantys vilniečiai, žurnalistė Rima ir istorikas Remigijus, 2018 metais į savo žemes atsivežė 21 gyvūną – 20 patelių ir vieną patiną.

„Juos atsivežėme baikščius ir nepratusius bendrauti su žmonėmis, tad užtruko apie metus, kol elnius prisipratinome. Dabar jie yra visiškai drąsūs, valgo iš rankų. Matydami, kokie jie atsipalaidavę ir patenkinti savo 8 ha teritorijoje, sugalvojome ir pavadinimą – Elnių SPA", – pasakojo fermos įkūrėja Rima.

Taip ir prasidėjo šios poros verslas, į kurį dažnai atvyksta vaikai bei jų tėveliai pamatyti įspūdingų gyvūnų. Pasak fermos įkūrėjų, šis SPA pirmiausia yra skirtas gyvūnams, o teigiamų emocijų ir potyrių prasme – ir žmonėms.

„Toks ir buvo mūsų sumanymas – auginti jaukiai besijaučiančius tauriuosius elnius. Šie gyvūnai aplink Kernavę, prie kurios įsikūręs „Elnių SPA", gyvena ir natūraliomis sąlygomis. Netgi pirmieji Kernavės apylinkėse užfiksuoti žmonės dar IX a. pr. Kr. buvo klajokliai, sekę elnių kaimenes.

Dabar istorija kartojasi – žmonės vyksta pas mus susitikti su šiais tauriais gyvūnais. Jų turime apie 60. Pas mus galima tiesiog aplankyti tauriuosius elnius, maitinti juos iš rankų lankytojus priimame visus metus savaitgaliais, švęsti šalia esančioje pievoje gimtadienius, darbo dienomis visus metus vedame edukacijas moksleivių ar darželinukų grupėms. Šiemet visą gruodį, o jei bus norinčių – ir sausį, vyksta kalėdinės edukacijos grupėms su Kalėdų seneliu (iš anksto užsiregistravus)", – kalbėjo Rima.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)