„Collaborative Jazz Septet“ – tai vienintelis džiazo septetas Lietuvoje, autentiškai atliekantis be-bop‘o ir hardbop‘o džiazo erų įkvėptą autorinę muziką, rašoma spaudos pranešime.

Tarptautinę grupę subūrė du geri draugai, saksofonininkai Donatas Petreikis ir Karolis Šarkus, o prie jų prisijungė Lietuvos džiazo scenos veteranai bei svečiai iš Lenkijos bei Suomijos.

„Šio ansamblio atsiradimas buvo labai natūralus procesas, nes su Karoliu esame labai geri draugai, kartu išvažiavome studijuoti džiazą į užsienį ir panaudodami savo žinias norėjome dviese sukurti muzikinį projektą, kurio pagrindas būtų Lietuvoje“, – paaiškina kompozitorius ir saksofonistas Donatas Petreikis.

Collaborative Jazz Septet

Nors pandemija sugriovė planus gyvai pristatyti albumą dar 2020-ais metais, kai jis buvo išleis-tas skaitmeniniu pavidalu, atlikėjai nenusiminė ir darbus tęsė toliau. Muzikantas ir vaizdo klipe skambančio kūrinio autorius Karolis Šarkus teigia:

„Debiutinį albumą spėjome įgyvendinti prieš pat pandemiją. Iš tikrųjų su Donatu sukūrėme 8 kompozicijas specialiai šiai grupei, pristatėme programą Kaune ir Vilniuje, įrašėme ir nežinojome, kas bus toliau. Bet nereikėjo net savaitės, kad suprastume, jog šis projektas pamažu tampa šeima ir pamatytumėme jo ateities viziją. Karantiną išnaudojome pirmo albumo leidybos darbams, o sužinoję, kad galėsime jį pristatyti gyvai, sukūrėme naują programą, kurią dabar ir pristatome. Palyginus debiutinį albumą ir naujus singlus galime aiškiai matyti, kad grupė nenukrypsta nuo pradinės autentiškumo idėjos. Džiazo atlikėjo ar kompozitoriaus ausis gali netgi pastebėti, kad šiandien pasirodęs kūrinys „The Train Won‘t Wait“ yra parašytas kiekvienam džiazmenui žinomoje bliuzo formoje.“

„Esame be galo dėkingi savo garso inžinierių komandai – Justinui Ladygai (įrašas) ir Normantui Ulevičiui (miksingas, masteringas), vaizdo komandai – Ernestui Skripkiūnui ir Nikitai Voitovui iš „Nobrake productions“ bei asociacijai LATGA už dalinį finansavimą šiam vaizdo įrašų ciklui,“ – dėkoja grupė.

Pasiklausyti „The Train Won‘t Wait“ galite platformoje „YouTube“. Norėdami paremti ir paskatinti grupę kurti toliau, galite įsigyti jų debiutinį albumą platformoje „Bandcamp“.

Debiutinį „Collaborative Jazz Septet“ albumą galite pasiklausyti čia:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją