Dar atstovaudamas NBA "Portland Trail Blazers" klubui, A.Sabonis pareiškė, jog savo sportinę karjerą norėtų baigti "Žalgiryje". Tesėdamas žodį, pernai jis sutiko būti registruotas Kauno komandos sudėtyje LKL ir Eurolygos varžyboms.

Nors krepšininkas neįvardijo tikslesnės savo grįžimo krepšinio aikštėn dienos, jo pavardė "Žalgirio" paraiškose akimoju sujaukė priešsezonines specialistų prognozes: autoritetingi žaidimo žinovai, kauniečius linkę vadinti vidutiniokais, avansu perkvalifikavo juos į favoritus.

Tačiau žymusis vidurio puolėjas, atsisveikinęs su NBA ir nesureagavęs į pajėgiausių Europos klubų pasiūlymus, "Žalgiryje" lig šiol nesužaidė nė vienerių rungtynių ir net primygtinai klausinėjamas išvengdavo tiesaus atsakymo bei nekomentuodavo abiejose Atlanto pusėse sklandžiusių įvairiausių jo "žaidimo-nežaidimo" versijų.

Tuo pat metu intrigą dar labiau sustiprino šių metų vasario mėnesio įvykis, kai A.Sabonis po ilgokos pertraukos dalyvavo "Žalgirio" treniruotėje.

Žaidėjo apsisprendimą tesėti duotą žodį galėjo paskatinti LKL nuostatai. Ketindamas atstovauti "Žalgiriui" šio sezono LKL atkrintamosiose varžybose bei mačuose dėl čempionų žiedų A.Sabonis privalo dalyvauti ne mažiau kaip penkiuose reguliariųjų pirmenybių susitikimuose.

Lygos nuostatuose nurodoma, jog žaidėjas laikomas dalyvavęs rungtynėse tada, kai jis joms yra registruotas ir prieš varžybas įeina į aikštę pristatant ekipą. Rungtyniauti nebūtina, nes treneriai ne visus mačui registruotus krepšininkus išleidžia žaisti.

"Žalgirio" klubo vadovai pastaruoju metu pabrėždavo, jog A.Sabonis yra susipažinęs su komandos deriniais, gerai informuotas apie LKL reikalavimus ir turi čempionato tvarkaraštį.

Dabar žalgiriečiams iki reguliaraus šalies čempionato pabaigos liko būtent penkios rungtynės: kovo 29 d. su "Sakalais", balandžio 5 d. - su "Šiauliais", 6 d. - su Panevėžio "Preventa-Malsena", 12 d. - su Kauno "TOPO centru-Atletu" ir 14 d. - su Vilniaus "Lietuvos rytu".