Žymesnių kritulių dar nenumatoma, tačiau antroje dienos pusėje ir vakarop kai kur jau gali pasirodyti viena kita snaigė.

Temperatūra kils jau aukščiau ir įdienojus šalyje bus 3-8 laipsniai šalčio. Tačiau didesnio komforto nesijaus, nes pūs stiprokas ir žvarbus rytų, pietryčių vėjas. Kuršių nerijoje jo gūsiai retkarčiais sieks ir pavojingus 15 m/s.

Penktadienio naktį laukiama ryškių permainų. Lietuvą pasieks šiltesnio oro masė. Iš apniukusio dangaus daug kur sulauksime kritulių. Daugiausia jie bus nedideli, bet pavojingas situacijas kels daug kur besiformuojanti lijundra. Keliuose ir ant šaligatvių reiks pasisaugoti ledo.

Rytų, pietryčių vėjas išliks stiprokas, kai kur gūsiai sieks 15-17 m/s. Temperatūra žemiausia bus nakties pradžioje – 4-9, šiaurės rytiniuose rajonuose 10-12 laipsnių šalčio. Vėliau ji kils ir paryčiais jau bus tik 1-6 laipsniai šalčio.

Penktadienio dieną situacija išliks sudėtinga. Žemo slėgio sritis lems debesuotus, tarpais su nedideliais krituliais orus. Žemės paviršius vis dar bus atšalęs, toliau laikysis lijundros pavojus, bus slidu.

Vėjas pamažu rims, pavojingų gūsių nebenumatoma. Temperatūra kops aukščiau ir įdienojus bus tarp 0-4 laipsnių šilumos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)