„Matome naujas tendencijas, matome naujus būdus, kaip kriminalinio pasaulio atstovai dalyvauja neteisėtų migrantų gabenime. Matome naujas tendencijas, kai bandoma tai organizuoti krovininėmis transporto priemonėmis“, – antradienį žurnalistams sakė vidaus reikalų ministrė.

Vertinant šias rizikas, situacija, pasak A. Bilotaitės, nėra išspręsta, dėl to pasienyje reikia pratęsti nepaprastąją padėtį. Dėl to Seimas spręs antradienį plenarinio posėdžio metu.

„Mes turime būti pasiruošę bet kokiems scenarijams, kurių galime tikėtis iš Baltarusijos režimo“, – akcentavo ministrė.

A. Bilotaitė taip pat atkreipė dėmesį, kad į neteisės migracijos procesą įsitraukia ir kitų šalių piliečiai. Jau anksčiau buvo skelbta, kad vežantys migrantus buvo pagauti keli ukrainiečiai.

„Tai yra ir Baltarusijos ir Ukrainos piliečiai. Jie dalyvauja šiose neteisėtų migrantų gabenimo schemose. Todėl mes jau dabar esame sustiprinę savo pajėgas“, – sakė ministrė.

Jos teigimu, pasienyje yra atidžiau tikrinamos krovininės transporto priemonės, jų patikrai yra naudojami specialūs širdies dūžius fiksuojantys įrenginiai, rentgenas ir kita technika.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)