Komentuoja kompetencijų centro „Telia Global Services Lithuania“ personalo vadovas Mindaugas Šestilo.

Šiuo metu ieškome daugiau nei šimto naujų komandos narių – dalis atvirų pozicijų skirtos aukštos kompetencijos ir patirties specialistams, dalis pozicijų tinka karjerą tik pradedantiems, o dalis – tiems, kurie jau karjerą pradėję, bet ją, pavyzdžiui, tikisi paspartinti ar perkelti į tarptautinę kompaniją. Didžiausios trys darbuotojų sritys pagal poreikį yra, be abejonės, IT specialistai, taip pat finansinių operacijų profesionalai ir personalo specialistai.

Kadangi žmonės yra skirtingi, dažniausiai darbo skelbimuose nebrėžiamos labai tikslios ribos, pavyzdžiui, kiek metų darbo patirties reikia – juk vieni žmonės yra imlesni, greičiau mokosi, todėl jų karjera yra spartesnė, o kitiems įgūdžių įsisavinimui reikia daugiau laiko.

Bet visada stengiamės aiškiai aprašyti, kokį darbą siūlome, su kokiomis technologijomis, sistemomis, komandomis ir veiklomis reikės dirbti, ir kokie asmeniniai ar profesiniai įgūdžiai svarbūs, kad aplikuojantys į pozicijas jau aiškiai suprastų, ko gali tikėtis ir ar šis pasiūlymas atitinka jų karjeros lūkesčius. Beje, kadangi mes esame tarptautinė bendrovė, mūsų pagrindinė darbinė kalba yra anglų, todėl jos mokėjimas yra būtinas.

Pavyzdžiui, šiuo metu dairomės specialisto ar specialistės patyrusio programinės įrangos kūrėjo pareigoms. Kadangi šios pareigos apima didesnes atsakomybes (vadovavimą sudėtingiems projektams, didesnėms komandoms, specifinių sistemų išmanymą, lyderystę ir pan.), ieškome žmogaus su programinės įrangos kūrimo patirtimi ir specifinėmis žiniomis bei įgūdžiais, kaip pavyzdžiui, JAVA programinės kalbos išmanymu, Agile metodikos žiniomis ir pan. Tokiam specialistui siūlomas mėnesinis bruto darbo užmokestis vidutiniškai yra nuo 3463 Eur iki 5195 Eur ir metinės premijos, kurios priklausys nuo pasiektų veiklos rezultatų. Tačiau galutinis atlygio pasiūlymas priklauso nuo patirties, prisiimamų atsakomybių, tad kartais peržengia ir atlygio rėžių ribas.

Kitas pavyzdys – Jaunesnysis mokėtinų sumų vadybininkas. Šiai pozicijai panašaus darbo patirtis yra didelis privalumas, bet nėra būtina, todėl ieškome atsakingų, greitai besimokančių, iniciatyvių jaunųjų specialistų, kurie yra dar savo karjeros pradžioje. Mes užtikrinsime ir jų apmokymą darbui su sistemomis, ir suteiksime galimybes bendrai tobulėti finansų srityje, kuri yra ypač plati ir mūsų kompetencijų centre tokių funkcijų tik daugėja. Tokiam specialistui siūlomas mėnesinis bruto darbo užmokestis vidutiniškai yra nuo 1250-1450 Eur ir metinės premijos, kurios priklausys nuo pasiektų veiklos rezultatų.

Be to, kiekvienam darbuotojui esame parengę papildomų naudų paketą, kuris rinkoje išties yra patrauklus: mes siūlome ir papildomą sveikatos draudimą, papildomą pensijos kaupimą, prie kurio prisideda ir įmonė, papildomas atostogų dienas, darbo laiko ir kitų sąlygų lankstumą, darbostogų galimybę visose ES šalyse, didelę mokymų asmeniniam ir profesiniam tobulėjimui įvairovę, „Telia“ paslaugas ir t.t.

***

Šis straipsnis yra specialaus KARJERA projekto ciklo „Ieško darbuotojų“ dalis. Jei turite įdomių darbo pasiūlymų ar prie komandos norite pakviesti prisijungti savo srities profesionalus, susisiekite: roma.macijauskaite@delfi.lt

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)