Reidas prasidėjo 9 val. Pasak pareigūnų, sekmadienių rytais neblaivių vairuotojų padaugėja po 10 val., kai parduotuvėse pradedama prekiauti alkoholiniais gėrimais ir šeštadienio vakaro lėbautojai patraukia pirkti gėrimų atsigavimui ar banketo pratęsimui. Bet gruodžio 5-osios rytą du neblaivūs vairuotojai įkliuvo dar prieš dešimtą.

VW vairavusiam vyrui nustatytas 0,53 prom. neblaivumas (po penkiolikos minučių patikrinus antrą kartą – 0,45 prom.). Jis prisipažino, kad šeštadienio vakarą išgėrė 300 gramų degtinės, tačiau ryte pripūtė, pasak jo, dėl to, kad kramtė kramtomąją gumą, o joje yra cheminių medžiagų.

Beveik tuo pačiu metu, apie 9.30 val., įkliuvo ir įmonės „CityBee“ automobilį „VW Golf“ vairavęs vaikinas. Jam nustatytas 0,81 prom. neblaivumas (po pertraukos – 0,74 prom.).

Apie 10.30 val. buvo sustabdytas automobilis „Subaru“. Jį vairavusiam vyrui nustatytas 0,77 prom. neblaivumas, o po pertraukos – 0,71 prom.

Netrukus įkliuvo vyresnio amžiaus vyras, vairavęs VW. Jam nustatytas 0,92 prom. neblaivumas. Šis vairuotojas blaivėsi labai lėtai: po penkiolikos minučių girtumas sumažėjo tik viena šimtąja promilės.

O apie 10.50 val. buvo sustabdytas reido rekordininkas. BMW vairavusiam vyrui (gim. 1989 m.) nustatytas vidutinis girtumas – 1,71 prom. Penkiolikos minučių pertrauka iki antrojo patikrinimo jo neišgelbėjo nuo baudžiamosios atsakomybės: girtumas nenukrito žemiau pusantros promilės, antru bandymu pripūtė 1,65 prom. Pradėtas ikiteisminis tyrimas, gresia didžiulė bauda, teisės vairuoti netekimas, automobilio konfiskavimas ir iki 1 metų nelaisvės.

Rytiniam reidui artėjant prie pabaigos, apie 11.20 val., buvo sustabdytas „VW Passat“ su geltonais taksi numeriais. Vairuotojas tuo metu taksi paslaugų neteikė, važiavo savo reikalais. Vyras tvirtino išvakarėse išgėręs tik vieną butelį alaus, bet pripūtė 1,18 prom. (antru bandymu – 1,01 prom.).

Nemalonumai ištiko ir du blaivius vairuotojus.

„Honda CR-V“ vairavęs vyras, kaip paaiškėjo patikrinus duomenų bazėje, neturi teisės vairuoti, nes ši teisė iš jo atimta už ankstesnes nuodėmes. Paklaustas, kam priklauso automobilis, atsakė, kad tai jo viršininko mašina.

O „Seat“ vairuotojas pravažiuodamas pro šalį filmavo reidą. Už tai, kad vairuodamas rankomis naudojosi telefonu, gavo 30 eurų baudą. Jei būtų nevairuodamas filmavęs, niekas jam nebūtų turėjęs jokių pretenzijų. Vairuojant draudžiama ne tik kalbėti telefonu be laisvų rankų įrangos, bet ir bet kaip kitaip juo naudotis.

Buvo nemažai išgėrusių vairuotojų, kurių neblaivumas nepasiekė leidžiamos 0,40 prom. ribos. Jiems pareigūnai dovanojo vienkartinius alkotesterius.

Popietę LKPT pareigūnai dirbo Vilniaus r., netoli Juodšilių. Čia įkliuvo vienas teisės vairuoti neturintis vairuotojas ir vienas neblaivus. Pastarasis, „Volvo“ vairavęs jaunas vyras, girtėjo beregint: jam nustatytas 0,43 prom. neblaivumas, o po penkiolikos minučių vyras pripūtė jau 0,70 prom.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)