„Galimybių klausimas vaikams kelia tam tikrų papildomų iššūkių ir problemų, todėl labai norėtųsi išgirsti labai artikuliuotus atsakymus, kuo jis galėtų būti naudingas, kai mes kalbame apie šią amžiaus grupę“, – po vakcinavimosi trečiąja skiepo nuo koronaviruso doze Šalčininkuose sakė prezidentas.

Jis atkreipė dėmesį, kad Konstitucinis Teismas šiuo metu ne eilės tvarka yra priėmęs grupės Seimo narių kreipimąsi ir nagrinės galimybių paso atitiktį Konstitucijai.

„Aš manau, kad tai yra gerai. Mes įvertinsime teisinius aspektus ir ateityje žinosime, ar yra nesuderinamumo su Konstitucija, ar ne“, – sakė G. Nausėda.

G. Nausėda patikino, kad ir jo žmona Diana Nausėdienė ketina skiepytis trečiąja vakcinos nuo koronaviruso doze.

„Ji turėtų tai padaryti, jos laikas, kiek žinau, dar nėra suėjęs. Apie tai pranešime atskirai. Viešumas yra jūsų poreikis, nes šiandien jūs to viešumo norite.

Ar pirmosios ponios skiepijimas taip pat pritrauks tokį dėmesį, aš nesiimsiu prognozuoti. Bet kuriuo atveju, Diana yra pasiskiepijusi jau dvejomis dozėmis ir jaučiasi gerai, taip pat išvengė susirgimo“, – komentavo G. Nausėda.

Jis paaiškino, kad stiprinamąją vakcinos dozę pasirinko gauti Šalčininkuose, nes nori padrąsinti žmones skiepytis.

„Turbūt pagrindinis būdas paskatinti yra darbas su kiekvienu žmogumi – padėti atsikratyti tam tikrų stereotipų ar mitų. Kuomet mes kalbame vyresnius žmones, ne paslaptis, kad jiems nemažai įtakos turi ir anūkų, vaikų nuomonė bei pozicija.

Todėl aš manau, kad tai taip pat yra ta tikslinė auditorija, kuri mums padėtų pasiekti tam tikrą proveržį būtent vyresnių žmonių grupėje, nes būtent šioje grupėje mes, deja, turime konstatuoti, kad yra ir daug mirčių, ir labai komplikuotų atvejų“, – sakė prezidentas.

Rinkosi basi tėčiai: protestuoja prieš galimybių pasą vaikams

Penktadienį vidurdienį prie prezidentūros rengiama dar viena protesto akcija prieš galimybių pasą vaikams. Šįkart iniciatyvos ėmėsi tėčiai.

„Matydami, kad mūsų vaikų mamos vis dar nesulaukia tinkamos Prezidentūros reakcijos, nusprendėme jas palaikyti ir surengti penktadienį akciją – „Basi tėčiai“. Solidarizuojamės su mamomis. Mums visiems rūpi Lietuvos vaikų ateitis. Norime, kad vaikai augtų be diskriminacijos ir segregacijos, laisvoje demokratinėje šalyje“, – sako akcijos iniciatoriai.

Pirmoji „Basų mamų“ akcija buvo surengta daugiau nei prieš tris savaites prie Vyriausybės, likus porai dienų iki šiai nutarimu įteisinant galimybių pasą vaikams. Vėliau akcija du kartus kartota prie prezidentūros. Kaip skelbiama pranešime spaudai, į prezidentui išsiųstą laišką atsakymo nėra gauta.

Jautriu mamų laišku kreiptasi ir į Dianą Nausėdienę – kol kas jokios reakcijos nesulaukta. Atsakymo „Basos mamos“ dar nesulaukė ir iš Lietuvos Vyskupų konferencijos.

Valdantieji ne kartą akcentavo, kad galimybių paso reikalavimas vaikams nuo 12 metų bus taikomas tik laisvalaikio ir pramogų vietose. Toks sprendimas įsigalios gruodžio 28 dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)