Trečiadienį į Lietuvą neįleisti 37 migrantai, antradienį neįleistųjų buvo 35, pirmadienį – 4, sekmadienį – 75, šeštadienį – 108, penktadienį – 45.

Vakar į Lietuvą dėl humanitarinių priežasčių įleistų užsieniečių nebuvo.

VSAT Pagėgių rinktinėje ketvirtadienį buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas neteisėto žmonių gabenimo per valstybės sieną.

Vilkaviškio rajono policijos pareigūnai Pagėgių pasieniečiams perdavė Estijos pilietį ir 4 irakiečius.

Nustatyta, kad pastarieji savavališkai pasišalino iš užsieniečių registracijos centro Latvijoje, o estas automobiliu „Volkswagen Toureg“ irakiečius gabeno į Vakarų Europą.

Pirminiais duomenimis, šios ketveriukės kelionės tikslas – Vokietija.

Estijos pilietis po apklausos uždarytas tarnybinėse patalpose viename iš VSAT padalinių. Jam gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki šešerių metų.

Visi keturi Irako piliečiai šiandien bus perduoti Latvijos sienos apsaugos tarnybos pareigūnams.

Nuo rugpjūčio pradžios, kai pasieniečiai įgijo teisę neįsileisti draudžiamose vietose iš Baltarusijos einančių užsieniečių, jų į Lietuvą nepateko 7 773 (vidurnakčio iš ketvirtadienio į penktadienį duomenys).

Tarnybinių ginklų profesionaliai migrantų krizės metu veikiantiems Lietuvos pasieniečiams ir jiems talkinantiems kariams praėjusią parą pasienyje panaudoti neteko.

Sienos kontrolė Lietuvos pusėje vykdoma sustiprintu režimu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)