Jaukumą namuose kuria mažos detalės

Pasak A. Jablonskytės, prisijaukinti kalėdinę nuotaiką ir namuose kurti jaukumą padeda ne tik šviečiančios lemputės ar kvapnios žvakės – tarp dabar vėl sugrįžtančių tendencijų atsiduria dar senovės lietuvių puoselėti papročiai.

„Sukurti Kalėdinę nuotaiką namuose tikrai paprasta. Jau nuo senovės laikų žmonės puošdavo namus spygliuočiais manydami, kad žiemojantys augalai išlieka žali, nes turi ypatingų gyvybinių galių. Todėl vainikus Kalėdiniu laikotarpiu kabindavo ant durų tikėdami, jog tai prišauks jų namams laimę ir sėkmę. Šiais laikais kabiname vainikus ant durų, kad parodytume, jog svečiai yra laukiami. Vainikai taip pat tampa centrine Kalėdų laukimo simbolika, kur kasdien uždegama Advento žvakutė, galų gale tapdami pagrindiniu šventinio stalo dekoru Kalėdų dieną“, – sako A. Jablonskytė.

Stilistė Austėja Jablonskytė

Stilistė Advento vainikus pina ir pati, o artėjant laukiamiausioms metų šventėms savo kūryba dalijasi ir su kitais. Įkvėptas išsiilgtų Kalėdų ir dovanojimo džiaugsmo, A. Jablonskytės kūrybinis biuras „Austėjos efektas“ surėmė pečius su dovanų namais „Shilta box“ ir prekybos centre „Dovanorama“ pristatė savo šventinę erdvę „Kalėdų efektas“. Joje galima įsigyti ir stilistės pintų advento vainikų iš natūralių eglės šakų.

Nepasimesti tarp dovanų padės trys klausimai

A. Jablonskytė pastebi, kad kasmet tampa vis sunkiau nepasiduoti įprastai dovanų karštinei. Stilistės manymu taip yra dėl vis didėjančio pasirinkimo – turint per daug variantų tampa sunku apsispręsti, ką nupirkti mylimam žmogui. „Šiais laikais turime atvirkštinę problemą, su kuria nesusidūrė mūsų tėvai – pasirinkimo yra labai daug. Iš kuo daugiau variantų renkamės, tuo sunkiau išsirinkti. Psichologiškai tai reiškia, kad geros dovanos radimas krenta ant mūsų pečių ir bijome padaryti netinkamą sprendimą. Tai vadinama pasirinkimo paralyžiumi – geriau jau nepirksiu nieko arba nupirksiu bet ką, kas pakliūva po ranka paskutinę minutę”, – pastebi ji.
Stilistė Austėja Jablonskytė

Tad kaip nepasiklysti dovanų gausybėje ir išrinkti geras dovanas? Pasak dovanų ekspertės Rasos Žiedės, pirmiausiai reikėtų vertinti kokybę. „Niekada nebandykite nustebinti daugybe pigių dovanų. Tokie daiktai dažniausiai džiugina neilgai ir nepadaro norimo įspūdžio. Visada rinkitės geriausią daiktą, kokį tik galite įpirkti. Atkreipkite dėmesį į kokybę, ilgaamžiškumą ir rinkitės tai, kas nedulkės lentynoje, o bus naudojama reguliariai“, – pataria dovanų ekspertė.

Ji dalijasi ir paprastu būdu, kaip artimajam išrinkti ypatingą dovaną: „Gerą dovaną išrinkti nėra sunku. Galvokite apie tą žmogų, kuriam norite išrinkit dovaną ir pritaikykite paprastą formulę – sau užduokite tris klausimus: ką žinote apie žmogų kokie jo pomėgiai, rutina, svajonės? Kokią emociją norite sukelti ar ko palinkėti – prajuokinti, sukelti nostalgiją, palinkėti daugiau laiko sau ar paskatinti toliau žengti svajonės link? Kokį biudžetą galite skirti dovanai? Visi atsakymai padės susikoncentruoti į dovanos gavėją ir susiaurinti pasirinkimų ratą”, – tikina R. Žiedė.

Stilistė A. Jablonskytė skatina nepamiršti ir dovanos įpakavimo, nes būtent jis sukuria pirmąjį įspūdį, kuris itin svarbus dovanos sėkmei: „Skoningai supakuota dovana išsiskirs po eglute ir bus ta, kurią visi slapta tikėsis gauti Kalėdų rytą. Rinkitės kokybišką vyniojimo popierių, apriškite jas medžiagine juostele. Puoškite eglės šakelėmis, mediniais žaisliukais, dekoratyviomis vardo kortelėmis.”
„Nepamirškite ir sveikinimo atvirutės su nuoširdžiu tekstu. Tai padės sukurti ryšį, akimirkai sustoti Kalėdų šurmulyje ir dovanai pridėti emocijos“, – priduria R. Žiedė.

Stilistė Austėja Jablonskytė

Bendromis jėgomis A. Jablonskytė ir R. Žiedė siūlys pagalbą tiems, kuriems papuošti namus Kalėdoms, išrinkti dovanas ir paruošti jas įteikimui tampa iššūkiu. Projektas „Kalėdų efektas“ suteikia galimybę įsigyti jau pagamintus natūralius, stilingus Advento vainikus, kalėdines puokštes, taip pat kruopščiai atrinktas, supakuotas ir paruoštas įteikimui dovanas, dovanų pakavimo paruoštukus ar dovanų pakavimo paslaugą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)