Iki tol buvo planuota, kad iš esamų viceministrų nesitrauks nė vienas.

Savo apsisprendimą P. Lukševičius paskelbė feisbuke:

„Šiandien baigiu vadybinės misijos etapą Žemės ūkio ministerijoje. Sutvarkėme procesus, į atsakingas pozicijas pritraukėme savo srities profesionalus. Manau, radome bendrą kalbą su tais, kurie siekia pokyčių, kad Lietuvos žemės ūkis, lietuviški produktai užkariautų ne tik šalies, bet drąsiai žengtų ir į kitų valstybių rinkas. Beje, pastaruoju metu jos sparčiai keičiasi, todėl privalo keistis ir ūkininkų, ir gamintojų požiūris.

Dėl pandemijos bei kitų šalį ir pasaulį užklupusių iššūkių, metai buvo intensyvūs. Nepaisant to, komandos bendromis pastangomis situaciją suvaldėme, sukūrėme eksportuotojų tarybą, stiprinome pozicijas eksporto rinkose. Kitą savaitę į ministerijos politinės komandos darbą įsitrauks du nauji viceministrai, kuriems ramia širdimi perduodu estafetę.

Iš politikos nesitraukiu – esu Kauno miesto savivaldybės tarybos narys ir toliau dirbsiu kauniečių gerovei.

Tačiau atidavęs duoklę valstybei, kai buvo ypač sunkus metas, grįžtu į privatų sektorių – ir kaip vadovas, ir kaip investuotojas. Sparčiai augančioje ekonomikoje noriu panaudoti savo žinias ir gabumus, kad galėčiau investuoti, kurti ir auginti.

Dėkoju visiems, šiame gyvenimo etape buvusiems kartu – šie metai buvo nuostabūs!“

Žemės ūkio ministras Kęstutis Navickas išplatintame pranešime spaudai padėkojo P. Lukševičiui už darbą stiprinant lietuviškos produkcijos pozicijas ne tik šalies, bet ir užsienio rinkose. „Artimiausiu metu prie politinės komandos prisijungs du nauji viceministrai, kurie tęs pradėtus darbus“, - sako ministras.

„Dėkoju ministrui ir komandai, šiame gyvenimo etape dirbusiems kartu – šie metai buvo nuostabūs“, - teigia P. Lukševičius.

Kita naujosios struktūros dalis – du nauji viceministrai pačioje ministerijoje. Delfi žiniomis, po gana ilgų paieškų – nes dalis kandidatų atsisakydavo – šias pareigas pasiūlyta užimti Pauliui Astrauskui ir Egidijui Giedraičiui. Abu ne iš Vilniaus.

Pirmasis ministrą palaikančių Žemės ūkio rūmų narys. E. Giedraitis priklauso Lietuvos ūkininkų sąjungai, kuri remia tarybą.

Neformaliai buvo kalbama, kad bus atsisveikinta su vienu iš dviejų dabar dirbančių viceministrų, tačiau Delfi žiniomis, nuspręsta pasilikti abu.

Kada visi nauji politikai pradės darbą tiksliai nežinoma – specialiosios tarnybos tikrina, ar jie tinkami šioms pareigoms.

Su vienu iš pretendentų Delfi susisiekė, jis žinią patvirtino, tačiau atsisakė oficialiai kalbėti kol nebus oficialiai paskelbta, kad jis priimtas į naujas pareigas.

Jurbarkietis Egidijus Giedraitis taip pat patvirtino, kad sulaukė tokio pasiūlymo.

„Patirties žemės ūkyje turiu daug. Savo ūkį, kurį dabar perleidau sūnui, sukūriau nuo nulio. Dalyvavau Vietos veiklos grupėse, buvau vicemeru. Tapti viceministru paskatino žaliasis kursas, kuris man įdomus. Mes patys jo principus taikome savo ūkyje. Gal pavyks nuveikti kažką naudingo šioje srityje, nors darbas ministerijoje man visiška naujiena“, – dėlioja E. Giedraitis, valdantis 280 ha ūkį, kuriame dirbo su sūnumis.

Politikas juokauja, kad dabar, kai jis išvažiuos į Vilnių, teks samdyti pagalbininką ūkio darbams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)