„Dabar atsirado dar viena atmaina, kuri gali būti pavojinga, todėl, norint apsaugoti tiek mokinius, tiek mokytojus, tiek tėvelius, taip pat užtikrinti, kad mes galėtume mokytis mokykloje, klasėse, mums reikia imtis visų saugumo priemonių“, – trečiadienį Vyriausybėje kalbėjo ministrė.

„Vaikai turi mokytis mokyklose, ir dėl to turime padaryti viską, jeigu tam reikia kaukių, kaip sako epidemiologai, kad tai apsaugos priemonė, tai tikrai mums reikia kaukių (...). Didesnė bėda būtų, jeigu reikėtų mokytis nuotoliu, o to mes negalime leisti“, – pridūrė ministrė.

Anot J. Šiugždinienės, pirmiausia kaukėmis turėtų aprūpinti tėvai, tačiau, jeigu bus poreikis, kaukes suteiks švietimo įstaigos.

„Pirmiausia, žinoma, tėvai pasirūpina kaukėmis, tačiau, jeigu dėvima kaukė yra neteisinga, arba yra ne medicininė, arba tėvai negali pasirūpinti dėl įvairių priežasčių, tuomet turėtų mokykla su savivaldybe pasirūpinti kauke, o Finansų ministerija, kaip ir visais kitais atvejais, kompensuos išlaidas“, – teigė J. Šiugždinienė.

ELTA primena, kad trečiadienį Lietuvoje įsigalioja Vyriausybės priimtas sprendimas pradinių klasių mokiniams mokyklose dėvėti medicinines kaukes.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)