„Delfi ryto“ laidoje kalbintas M. Petruškevičius neslepia, jog pati kova dėl to, kuri eglė gražiausia, jam atrodo keista ir net juokinga, tačiau visi turi teisę pasisakyti, o šiemet floristas užtikrintas – Vilniaus eglė yra absoliuti favoritė ne tik dviejų miestų, bet ir visos Lietuvos kontekste:

„Vilniaus eglė turėtų būti laimėtoja, kalbu apie visas Lietuvos egles. Be konkurencijos ir be jokių komentarų. Ji iš tiesų man labai patiko savo natūralumu, lengvumu.“ M. Petruškevičiaus teigimu, Vilniaus eglė atrodo tiesiog nuostabiai, net geriau nei anų metų sostinės žaliaskarės.

Vilniaus eglė, įžiebimas

Laikinosios sostinės eglei M. Petruškevičius tiek pagyrų, deja, nepažėrė. Anaiptol, gerai žinomą dekoratorių nustebino Kauno eglutės puošybos pasirinkimai: „Aš nežinau, kas įkvėpė, bet aš skeptiškai vertinu drugelius. Nežinau, ar tai puiki idėja. Nežinau, ar gražu smilgas matyti žiemos sezonu. Aš visgi esu už tą nuomonę ir pritariu daugeliui žmonių, kad visgi norisi tų tikrų Kalėdų ir kuo labiau klasikinės eglės. Nuo moderno pavargstame: jo daug matome pastatuose, savo aplinkoje. Norisi grįžti prie klasikos ir jaukumo.“

Mantas Petruškevičius (Tomo Adomavičiaus nuotr.)

Kol Vilniaus eglė, anot M. Petruškevičiaus, primena senus vaikiškus filmukus, Kauno žaliaskarės idėjos floristas sako iki galo vis dar nesuprantantis:

„Norisi, kad Kalėdos primintų vaikystę visiems, nesvarbu, kiek metų bebūtų. Aš nežinau, kur tos asociacijos asmeniškai man: pievos, laukai ar daržas. Trupučiuką dar šios idėjos neperpratau ir nematau koncepto. Ypatingai kai pamačiau drugelius, tai man truputėlį per daug, bet kitiem galbūt gražu. Daug yra skonių“, – nuostabos dėl Kauno žaliaskarės pasirinkimo neslepia floristas.

Kauno eglė, įžiebimas

Paties M. Petruškevičiaus kasmet kuriamos dekoracijos prie gerai žinomų sostinės restoranų, viešbučių prieigose tampa tikru smalsuolių traukos centru ir kone pagrindinėmis kalėdinių nuotraukų vietomis. Floristas sako visada mėginantis perteikti vaikystės prisiminimus, pasakų motyvus, o dekoracijomis siekia kurti jaukumą, ne vaikystis modernių sprendimų: „Inspiracija kartais gimsta einant gatve, o kartais mišku, o kai kada keliaujant. Mane žavi Amerikos kalėdinis puošimas – gausiai, bet skoningai.“ Tuo tarpu puošiant savus namus floristas pataria likti prie natūralumo ir minimalizmo – kartais gali pakakti tiesiog eglišakių vainiko ar paprastos eglutės.