„Buvo suteikta skubi medicininė pagalba, karys buvo nuvežtas į Marijampolės ligoninę ir ten po kurio laiko mirė. Tai skaudus sukrėtimas visai mūsų sausumos pajėgų bendruomenei, kariuomenei, artimiesiems, draugams. Reiškiu gilią užuojautą“, – sakė generolas.

Jo teigimu, šiuo metu dėl įvykio vykdomas ikiteisminis tyrimas Karo policijos jėgomis bei vidinis tyrimas gynybos štabe.

„Pirminiais duomenimis manoma, kad tai savižudybė“, – komentavo R. Vaikšnoras.

Karys, pasak Sausumos pajėgų vado, tarnavo apie du mėnesius.

„Jis pašauktas spalio 5 dieną“, – teigė generolas.

„Yra apklausiami kariai, draugai, to būrio kariai“, – tęsė jis.

R. Vaikšnoras patvirtino, kad nelaimės metu šalia buvo kitų karių.

„Buvo visas būrys, tuo metu jie paėmė šaudmenis ir kaip įvyko tas nelaimingas atsitikimas, dar kol kas paaiškinti sunku. Nors buvo imtasi visų atsargumo priemonių, jie yra mokomi, yra saugos instruktoriai, tačiau tyrimo eigoje paaiškės, kokiomis aplinkybėmis viskas įvyko“, – komentavo generolas.

Jis teigė, kad kol kas galimos įvykio priežastys nėra žinomos.

„Visi draugai, to būrio kolegos bus apklausiami ir bus bandoma išsiaiškinti, ar tai asmeninės, ar su tarnyba susijusios priežastys. Sunku komentuoti, nenorėčiau spekuliuoti“, – sakė R. Vaikšnoras.

Karys buvo panevėžietis, minėtos pratybos vyko poligone, lauke, jų metu buvo naudojamasi automatiniais ginklais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (60)