Nors prisijungė prie Lietuvos rinktinės tik antrai pasaulio čempionato atrankos „lango“ dvikovai, įveikęs nelengvą kelią iš Atėnų (Graikija), kur „Zenit“ ketvirtadienį žaidė Eurolygos rungtynes, M. Kuzminskas Čekijoje buvo pagrindinis pergalės 74:66 kalvis.

13 taškų surinkęs ir 4 rezultatyvius perdavimus išdalinęs 32-ejų žaidėjas buvo rezultatyviausias nugalėtojų gretose.

Kartu panaikindamas abejonę, kilusią po pirmojo lietuvių mačo Klaipėdoje su bulgarais.

„Pasižiūrėjau tas rungtynes ir treneriui Kaziui Maksvyčiui parašiau žinutę klausdamas, ar manęs tikrai reikia. Komanda atrodė puikiai, žaidė laisvai, kamuolio judėjimas buvo geras. Gražu buvo žiūrėti“, – sakė M. Kuzminskas.

Vis dėlto ne taip paprasta laimėti pasirodė susidūrus net su smarkiai nukraujavusia Čekijos komanda.

Po pertraukos lietuviai pirmavo 15 taškų skirtumu, bet persvaros neišlaikė ir akistatos pabaigoje turėjo pasistengti iš visų jėgų.

Prireikė ir vienintelio dabartinės rinktinės krepšininko iš Eurolygos pagalbos.


K. Maksvytis atrišo rankas M. Kuzminskui puolime, ką akivaizdžiai paliudija ir solidus skaičius jo rezultatyvių perdavimų grafoje.

„Visi žino, kas yra M. Kuzminskas: žino jo karjerą, jo atstovautus klubus. Žinoma, kad jo patirtį ir indėlį pajautė visi komandoje. Įspūdinga, kaip jis įsitraukė į žaidimą vos po dviejų bendrų treniruočių“, – kolegą pagyrė rinktinės kapitonas Arnas Butkevičius.

„Ne tiek aš pats ėmiausi iniciatyvos, kiek treneris suteikė laisvės ir skyrė man derinių. Džiaugiuosi, kad kelionė čia nenuėjo veltui.

K. Maksvytį prieš tai šiek tiek pažinojau kaip žmogų, dabar susipažįstu su juo kaip treneriu. Patys matėte: krepšinis – gražus, atmosfera – gera. Tikrai tikiu, kad esame gerame kelyje“, – komandos kursą su nauju vairininku vertino pats M. Kuzminskas.

Statistika

Tuo metu K. Maksvytis po antrųjų rungtynių pripažino, kad jos buvo sunkios, ir išskyrė čekų pasiūlytą kietą žaidimą, kuriuo Roneno Ginzburgo auklėtiniai bandė pridengti savas spragas priekinėje linijoje.

„Labai daug kontakto. Gerai pažįstu čekų trenerį, tad jų atkaklumas nenustebino. Pradėjome rungtynes prastokai, paskui pavyko perimti iniciatyvą. Trečiame kėlinyje problemų pridarė čekų mišri gynybos sistema, šiek tiek strigome, blogai įžaidėme kamuolį. Prametėme daug neblogų metimų, pernelyg kliovėmės atakomis iš tolimų ir vidutinių distancijų vietoje to, kad būtume agresyvesni. Džiaugiuosi, kad pabaigoje apsigynėme ir iškovojome pergalę“, – sakė 44-erių specialistas.

Primename, kad pirmame F grupės ture praėjusį penktadienį lietuviai Klaipėdoje buvo pranašesni už bulgarus 89:69, čekai svečiuose 90:97 nusileido Bosnijos ir Hercegovinos krepšininkams.

Su pastaraisiais Lietuvos rinktinė dusyk susitiks per kitą pasaulio čempionato atrankos varžybų „langą“ ateinantį vasarį: 24 d. – išvykoje, o 27 d. – jau namuose.

Į antrą atrankos etapą žengs po tris ekipas iš aštuonių grupių.

Planetos pirmenybės 2023 metais vyks Japonijoje, Indonezijoje ir Filipinuose.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)