Piotras Anderszewski pirmą kartą patraukė publikos dėmesį, kai 1990 m. dalyvaudamas Lidso fortepijono konkurso pusfinalyje nulipo nuo scenos nebaigęs kūrinio, nes manė, kad groja nepakankamai gerai. Pianistas garsėja kaip perfekcionistas – labai kruopščiai atsirenka kompozitorius ir kūrinius. Viename interviu yra pasakęs – „Negaliu groti bet ko.“

Piotr Anderszewski

Karantino metu Piotr pasinėrė į filmo apie Varšuvą kūrimą. Pianistas jaučiasi itin prisirišęs prie Varšuvos ir skaudžios jos istorijos, todėl jam buvo svarbu kinematografinėmis priemonėmis parodyti savo intymų santykį su gimtuoju miestu. Šis filmas – tarsi eilėraštis, be žodžių, be klasikinės dramaturgijos. Piotras tiesiog filmavo vietas, kurios jam kalbėjo. Ir vėliau montuodamas filmą, suprato, kad, kaip ir dirbant prie muzikos įrašų, svarbiausia yra „architektūra“.

Piotr Anderszewski

Šiandien atlikėjas yra plačiai vertinamas ir laukiamas prestižinėse koncertų salėse visame pasaulyje. Jis nuolat koncertuoja garsiausiose Vienos, Berlyno, Niujorko, Paryžiaus, Amsterdamo ir kitose scenose. Groja su Londono simfoniniu, Londono filharmonijos, Berlyno filharmonijos orkestrais.

Apie jaudulį, aplankantį prieš pasirodymus, pianistas yra pasakęs: „Stengiuosi jį priimti ir koncerto metu neapsimetinėti geresniu nei esu. Be to, adrenalinas yra reikalingas mano rankoms.“

Piotr Anderszewski

Su įrašu studija „Warner Classics“ bendradarbiauja nuo 2000 m. Jau pirmieji įrašai susižėrė ne vieną apdovanojimą. J. S. Bacho partitų įrašas buvo nominuotas prestižiniam „Grammy“ apdovanojimui, Szymanowskio muzikos įrašas pelnė „Gramophone“ apdovanojimą, o J. B. Bacho „Angliškos siuitos“ Nr. 1, 3 ir 5 laimėjo „Gromophone“ apdovanojimą ir „Echo Klassik“ apdovanojimą.

Piotr Anderszewski

Taip pat pianistas yra gavęs „Gilmore“ menininkų apdovanojimą, Szymanowskio apdovanojimą ir Londono Karališkosios filharmonijos draugijos apdovanojimą.

Piotras Anderszewski ne kartą bendradarbiavo su filmų kūrėju Bruno Monsaingeon, prancūzų režisieriumi sukūrusiu filmus apie Glenn Gould, Sviatoslav Richter, David Oistrakh bei kitus žymius muzikus. Pianisto Piotro Anderszewski asmenybei yra dedikuoti trys filmai. Viena įsimintiniausių akimirkų užfiksuotų dokumentikoje – pianisto kelionė traukiniu iš Varšuvos į Budapeštą. Kelionės metu Piotras Anderszewski skambino specialiai jam traukinio kupe pastatytu fortepijonu.

Turime puikių žinių – į koncertą iš Vilniaus ir atgal, kviečiame vykti nemokamai mūsų autobusu! Pažadame Jums ramią ir saugią kelionę be rūpesčių!

Bilietus įsigyti galite čia.

Užsakymo nr.: PT_88807287