„Kaimyninių ES šalių nenoras iki galo įgyvendinti susitarimus dėl sunkvežimių pralaidumo yra pagrindinė transporto priemonių spūsčių prie Baltarusijos sienos kontrolės punktų priežastis“, – teigiama pranešime.

Anot Baltarusijos tarnybos, dviejų veikiančių punktų Lenkijos pasienyje pralaidumas praėjusią savaitę sudarė tik 70 procentų.

„Be to, uždarius sienos kirtimo punktą „Kuznica Belostockaja“ [Baltarusijos-Lenkijos] ne tik labai sumažėjo bendras pralaidumas, bet ir išaugo alternatyvių maršrutų į ES apkrova“, – teigia Baltarusijos sienos apsaugos tarnyba.

Anot jos, maršrutai į ES per Lietuvos kontrolės punktus išlieka labiausiai apkrauti.

„Kita vertus, Lietuva Medininkų pasienio kontrolės punkte susitarimus [dėl pralaidumo] vykdė tik 65 proc.“, – tvirtina Baltarusijos pasienio tarnyba.

Anot jos, per Latvijos sienos kirtimo punktus transporto priemonės savaitgalį į ES vyko be užlaikymų, tačiau sunkvežimių spūstys šiuo maršrutu išlieka.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)