Per girto vairuotojo gaudynes apgadinti du policijos ekipažai nesutrukdė pareigūnams tęsti reidą.

Jau po vidurnakčio Olandų gatvėje pareigūnų dėmesį patraukė diplomatiniais numeriais pažymėtas automobilis. Vairuotojas buvo vartojęs alkoholio, tačiau neviršijo leistinos normos, tik labai piktinosi dėmesiu ir apeliavo į savo darbovietę.

Vyrui teko pabendrauti su pareigūnais kiek ilgiau, nei jis norėjo, mat su savimi jis turėjo tik asmens dokumentą. Vairuotojo pažymėjimo vyras teigė nesivežiojantis. Patikrinę pareigūnai išsiaiškino, kad žmogus vairuotojo pažymėjimą turi, tad vyrui pakako pasirašyti prie nustatyto nežymaus girtumo žurnale ir jis tęsė kelionę.

Apie 2 val. nakties į reido vietą atvažiavo BMW vairavusi mergina, kuriai taip pat teko užtrukti. Raudonais numeriais žymėtas automobilis neturėjo leidimo dalyvauti eisme. Nemalonumus mergina ėmė spręsti čia pat vietoje. Susiradusi informaciją internete ji prie pareigūnų susitvarkė leidimą, tad išvengė grėsmės likti be automobilio.

O štai kone paskui ją prie pareigūnų privažiavęs „Opel“ vairuotojas jau turėjo ieškoti kito transporto. Vyras važinėjo automobiliu be techninės apžiūros. Prašymai ir kone maldavimai nepadėjo – pareigūnai, surašę protokolą liepė laikytis įstatymų, tad vyrukui kelionė prie vairo čia pat ir baigėsi. Kelionės planai baigėsi šalia aikštelėje.

Apie 3 val. nakties reido link važiavęs „Audi A4“ vairuotojas, judėdamas nuo Antakalnio žiedinės sankryžos pusės, staiga pasuko link Užupio. Akyli pareigūnai tuoj pat įtarė, kad vairuotojas bando išvengti jų dėmesio, tad iškart pasivijo vairuotoją. Nuojauta jų neapgavo – jaunas vaikinas, vairavęs automobilį su žaliu lapu, aiškiai buvo neblaivus.

Prisivijusiems pareigūnams žalialapis pakluso iškart. Patikrinus alkoholio matuokliu jam nustatytas 1,15 prom. alkoholio. Nors baudžiamosios atsakomybės vaikinas dar išvengė, jam teks ilgam pamiršti vairavimą, o vėliau iš naujo mokytis vairavimo mokykloje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)