Nuo atsarginių suolo pakilęs Emilijos Redžo „Pallacanestro“ legionierius į „Švyturio“ arenos aikštę įsiveržė kaip uostamiestį tą vakarą plakusi kruša.

Per 24 min. vilnietis pataikė 6 iš 8 tritaškių, surinko 20 taškų ir sugriebė 9 atšokusius kamuolius. Maža to, jo „+/-“ rodiklis buvo geriausias komandoje (+29), o vakarą vainikavo pergalė 89:69.

„Gynyboje atlikome viską, ką buvome susitarę. Vienu metu trumpam praradome koncentraciją, bet greitai vėl susiėmėme. Aš pats norėjau gerai pasirodyti debiutuodamas, labai gerai jaučiausi nuo pat ryto. Šeši tritaškiai? Matote, žaidžiau „Neptūne“ dvejus metus, šie lankai – man jau pažįstami. Nuo pirmų treniruočių čia jaučiausi gerai. Mečiau drąsiai, ir treneris sakė taip daryti – pavyko“, – komandos ir savo asmeninį pasirodymą komentavo O. Olisevičius.

Iki tol tik šalies jaunimo rinktinėse žaidęs puolėjas neslėpė, jog diena jam buvo ypatinga.

„Debiutuoti rinktinėje labai faina, kiekvieno žaidėjo svajonė. Džiaugiuosi, kad bent jau per atrankos varžybų „langą“ pavyko patekti į komandą. Kai sužinojau, kad esu kviečiamas, buvau labai laimingas“, – sakė 198 cm ūgio taikliarankis krepšininkas.

Į rinktinę K. Maksvytis jį pašaukė toli gražu ne tik dėl to, jog praeityje jau treniravo „Neptūne“.

Specialistui iškeliavus dirbti į Rusiją, O. Olisevičius karjerą pratęsė „Medi Bayreuth“ klube, o šį sezoną demonstruoja geriausią sportinę formą karjeroje.

Visame Italijos čempionate jis dabar užima aštuntą vietą pagal rezultatyvumą (vid. 15,9 taško).

„Išvažiuodamas iš Lietuvos žinojau, kad būdamas legionierius, turėsiu labiau stengtis, ir atsiskleidžiau. Vokietijoje mano karjera šiek tiek pakilo į viršų, pradėjau drąsiau žaisti, o Italijoje jaučiuosi labai gerai, galima sakyti, kad esu karjeros pike. Bet galima ir dar geriau“, – brūkšnio nebrėžia O. Olisevičius.

Pirmose pasaulio čempionato atrankos rungtynėse Lietuvos rinktinėje kojas apšilo dar du naujokai.

25-erių gynėjas Margiris Normantas per 10 min. atakavo be klaidų ir pelnė 6 taškus, o ketveriais metais vyresnis puolėjas Eigirdas Žukauskas žaidė 21 min., surinko 9 taškus ir buvo antras komandoje pagal „+/-“ rodiklį (+24).

Savo pasirodymo K. Maksvyčio treniruojamame Permės „Parma“ klube rungtyniaujantis aukštaūgis nesiėmė vertinti – labiausiai jam įsimins iškovota pergalė.

„Startavome sunkokai, gal ir jaudulys slėgė – visgi gana nauja komanda, naujas treneris. Buvome susikaustę, bet paskui suradome laisvų žaidėjų puolime ir gynyboje labiau susispaudėme. Labiausiai man įsimins, kad užtikrintai laimėjome“, – kalbėjo E. Žukauskas.

Atsakomosios komandų rungtynės Bulgarijoje vyks kitų metų liepą.

Kitoje F grupės dvikovoje bosniai namuose 97:90 palaužė artimiausią lietuvių varžovę Čekiją, su kuria K. Maksvyčio auklėtiniai susitiks pirmadienį svečiuose.

Į antrą atrankos etapą žengs po tris ekipas iš aštuonių grupių.

Planetos pirmenybės 2023 metais vyks Japonijoje, Indonezijoje ir Filipinuose.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)