Lietuvių jaudulys ir nesusikalbėjimas leido bulgarams dvikovos pradžioje šauti į priekį 4:11, tačiau tuomet tritaškiais prapliupę K. Maksvyčio auklėtiniai surengė neįtikėtiną spurtą 25:0 ir antrojo kėlinio pradžioje pirmavo 29:11.

Iki didžiosios pertraukus bulgarus gelbėjo iniciatyvos ėmęsis Pavlinas Ivanovas, bet įpusėjus rungtynėms lietuviai pirmavo 42:31.

Trečią ketvirtį Lietuvos rinktinė dar padidino apsukas ir jam baigiantis turėjo 25 taškų persvarą (69:44). Paskutinės 10 min. buvo tik malonumas formalumas K. Maksvyčio auklėtiniams.

Lietuva: Osvaldas Olisevičius 20 (6/8 tritaškiai, 9 atk.k., 29 naud.b.), Laurynas Birutis ir Gytis Masiulis po 10, Eigirdas Žukauskas 9, Martynas Echodas ir Deividas Gailius (8 rez.p.) po 8, Arnas Butkevičius 7, Margiris Normantas 6, Eimantas Bendžius ir Vytenis Čižauskas po 4, Tomas Dimša 3, Mindaugas Girdžiūnas 0.

Bulgarija: Pavlinas Ivanovas 20, Ventsislavas Petkovas 9, Chavdaras Kostovas 7, Emilis Stoilovas ir Andrejus Ivanovas po 6.

Pasaulio čempionato atranka: Lietuva - Bulgarija. Statistika

Šiose rungtynėse Lietuvos rinktinei dar negalės padėti Mindaugas Kuzminskas – Sankt Peterburgo „Zenit“ puolėjas nacionalinės komandos marškinėlius vilkės pirmadienio išvykos susitikime su Čekija.

K. Maksvytis su trenerių štabu penktadienio vakaro rungtynėms nusprendė neregistruoti gynėjo Arno Veličkos ir vidurio puolėjo Martino Gebeno.

F grupėje taip pat žaidžia Bosnijos ir Hercegovinos krepšininkai.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Daugelis rinktinių – tarp jų ir Lietuvos – dėl FIBA atrankos „langų“ laiko ir nesutarimo su Eurolyga dalyvauja toli gražu ne pajėgiausių sudėčių. Priminsime, kad penktadienį Kauno „Žalgiris“ svečiuose Eurolygos rungtynes žaidė su „Barcelona“, kuriai vadovauja buvęs žalgiriečių strategas Šarūnas Jasikevičius.

2023 metų pasaulio čempionato atranka tęsis 15 mėnesių. Pirmajame atrankos varžybų etape 32 komandos suskirstytos į 8 grupes po 4 rinktines. Į kitą etapą pateks po tris geriausias kiekvienos grupės rinktines.

Antrajame etape bus sudarytos keturios grupės po šešias komandas. Pirmajame etape pasiekti rezultatai bus įskaičiuoti. Į pasaulio čempionatą pateks po tris pajėgiausias rinktines iš kiekvienos antrojo etapo grupės. Iš 12 rinktinių iš Europos išsikovos bilietą į pagrindinį turnyrą.

2023 metų planetos vyrų krepšinio pirmenybės vyks trijose Azijos šalyse – Filipinuose, Japonijoje ir Indonezijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (182)