Asmeninių finansų konferencijoje „Mano investicija“ jis skaitė pranešimą „Kriptovaliutos = saugiausia investicija?“.

V. Kašėta pirmiausia įspėjo, kad nėra finansų patarėjas ir viskas, ką pasakoja yra grynai pažintinio pobūdžio.

„Dėl to, žinoma, prieš investuodami į ką nors būtinai pasitarkite su savo finansų patarėjais.

Esate girdėję, kad investicijos į nekilnojamąjį turtą yra laikomos saugiausiomis ir pan. Aš, kaip analitikas, galiu drąsiai pasakyti, kad investavimas į kai kuriuos kriptoprojektus yra žymiai geresnis už investavimą į NT“, – toliau dėstė jis.

Du būdai

V. Kašėta ragino kriptovaliutas įsivaizduoti plačiau – kaip kriptoturtą.

„Tai gali būti ir su projektai susiję žetonai, stabilios ir nestabilios kriptovaliutos, įvairiausi projektai, startuoliai ir pan.

Pirmiausia, norint saugiai investuoti, reikia suprasti pačią rinką ir technologijas, kurios nenumaldomai skinasi kelią į rinką. Potencialas – didžiulis.

„Gartner“ analitikų duomenimis, iki 2030 metų turėsime apie 3,1 trilijono JAV dolerių kuriamą blokų grandinių pridėtinę vertę verslui. Jau tai rodo didžiulį augimo potencialą. Protingai valdant riziką, tikrai galima spėti įšokti į šitą naują technologijų bumą“, – pasakojo jis.

Pranešėjas papasakojo, kad svarbiausia dalis yra duomenys ir jų analizė, o kriptoekonomikoje yra daug analizės įrankių.

„Agreguotą informaciją galima rasti coingecko.com, messari.io, dappradar.com. Dar yra įrankiai profesionalams: cryptowat.ch, glassnode.com, tradingview.com, kur yra dar sudėtingesnės analitinės informacijos“, – pasakojo jis.

Tuo metu patį investavimą galima atlikti dviem būdais.

„Galima pasirinkti krepšelių, portfelių ir investuoti į juos. Pavyzdžiui, per iconomi.com. Čia yra portfelių, platformų ir prekybos mokesčiai, Galima deleguoti riziką. Žinoma, nebūna per dieną milijonierių, todėl reikia labai atsakingai į tai pasižiūrėti“, – pasakojo V. Kašėta.

„Galima atsidaryti sąskaitą keitykloje ir patiems tai padaryti. Pavyzdžiui, per „Kraken“, FTX, CRYPTO, „Coinbase“, „Bitstamp“, „Bitpanda“ ir pan.“ – sakė jis.

Kriptoekonomikos organizacijos prezidentas dar dėstė, jog šioje srityje yra specifinių grėsmių.

„Kalbant apie kriptografiją, visuomet atkreipkime dėmesį, kad yra raktai. Jei jie jūsų, tada kriptovaliuta yra jūsų. Jei kriptoraktus valdote ne jūs, reiškia kriptovaliuta guli pas kažką. Greičiausiai ji guli depozitinių piniginių serviso teikėjo sistemose.

Kita rizika – bendra investavimo. Tai kintamumas. Nieko nėra pastovesnio nei jos nuolatinis kintamumas. Jas mažiname diversifikuodami investicijas. Turime stengtis surasti investicines priemones, platformas ir galimybes teisiškai apibrėžtoje jurisdikcijoje, ten, kur tai galima daryti, kur tai legalu.

Reikia išvengti telefoninių sukčių. Būna pasiūlymų investuoti, kurie skamba „supergerai“, ypač patraukliai. Supraskite, kad tokiu atveju – uždirbti milijoną per savaitę ar 10 tūkst. per savaitę – greičiausiai tai netikra“, – sakė jis.

V. Kašėta pabrėžė, kad pagrindas, nuo kurio reiktų pradėti, yra susidaryti investicijų planą ir pasistengti jo laikytis.

„Grąžą galime planuoti 3–7 metų perspektyvoje. Tai priklauso nuo to, į ką norime investuoti. Pavyzdžiui, į saugesnes kriptovaliutas (bitkoiną, „Ripple“, „Ether“).

Dar yra investavimo socialiniai tinklai, kur neprofesionalūs žmonės dalinasi savo idėjomis, kas vyksta rinkoje. Šiek tiek pasidomėjus, galima atsirinkti naudingų įžvalgų, gražių idėjų“, – pridūrė jis.

Juridinių asmenų registro duomenimis, „Crypto Economy Organisation“ yra asociacija, kurios steigėjais yra 16 fizinių asmenų, tarp jų – ir V. Kašėta.

Visas V. Kašėtos pranešimo konferencijoje „Mano investicija“ įrašas – prieinamas „Delfi Plius“ prenumeratoriams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (127)