Pasak kultūros ministro S. Kairio, nors Prancūzija ir Lietuva jau gali didžiuotis tvirtais kultūriniais ryšiais, artimiausiu metu aplinkybės leis dar labiau juos sustiprinti, skelbia Kultūros ministerija. 2022 m. Prancūzija pradeda pirmininkavimą ES Tarybai, o Kaunas tuo pat metu tampa Europos kultūros sostine.

„Esame didžiausi optimistai ES atžvilgiu. Optimizmo dvasia persmelkta ir Kauno modernizmo architektūra. Šis mūsų optimizmas tikrai bus naudingas ne tik stiprinant santykius su Prancūzija, ne tik užmezgant dar glaudesnius kultūrinius ryšius, bet ir apskritai žvelgiant į Europos ateitį. Kartu su Prancūzijos kultūros ministre sutarėme nuosekliai stiprinti kultūrinį bendradarbiavimą, nes jis kuria vertes ne tik Lietuvai bei Prancūzijai, bet ir visam senajam žemynui“, – sako kultūros ministras S. Kairys.

Vienas ryškiausių kultūrinio bendradarbiavimo pavyzdžių artimoje ateityje – prancūzų kultūros indėlis į „Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022“ programą. Kultūros sostine tapsiantis Kaunas įgyvendins bendrų projektų su savo miestu dvyniu – pietryčių Prancūzijoje esančiu Grenobliu. Programa taip pat leis iš arčiau susipažinti su šiuolaikiniais Prancūzijos menininkais.

Kultūros ministrai taip pat aptarė intensyvų kultūrinį bendradarbiavimą kino, leidybos, muzikos srityse. S. Kairys pabrėžė Prancūzų instituto Lietuvoje veiklą, sakydamas, kad tai – vienas aktyviausių kultūros institutų Lietuvoje, užtikrinantis, jog prancūziškos kultūros dėmuo Lietuvoje išlieka ryškus ir gyvybingas.

Prancūzijos kultūros ministrę R. Bachelot-Narquin S. Kairys pakvietė apsilankyti „Kaunas 2022“ programos atidaryme.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją