Vilniaus apygardos teismas, nagrinėjantis P. Gražuliui iškeltą baudžiamąją bylą dėl galimo piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi, ketvirtadienį apklausė buvusią bendrovės „Judex“ komercijos direktorę ir Seimo nario padėjėją P. Pachomovaitę.

„Su P. Gražuliu buvome artimi kaip pora, gyvenome kartu“, – teisme prisipažino moteris. Ji taip pat neslėpė, kad su P. Gražuliu vyko į Kaliningradą, o kartą šis jai buvo nurodęs vietos Veterinarijos tarnybos vadovui perduoti „penkis“, įtariama, šimtus eurų. Nors viename telefonu vykusiame pokalbyje moteris politikui prisipažino, kad pinigus, kaip ir buvo sutarta, perdavė, bet teisme nurodė, jog iš tikrųjų 500 eurų pasiėmė sau.

„Apgavau“, – sakė ji.

Baudžiamojon atsakomybėn patraukto P. Gražulio buvusios padėjėjos apklausos metu pasakyti žodžiai nė kiek nenustebino ir pateikė savo versiją – esą P. Pachomovaitė turėjo perduoti pinigus, kuriuos jis buvo likęs skolingas už pietus.

„Kadangi ji buvo labai išlaidi, ir tokių dalykų neneigia, aš gal pats be jos buvau nuvažiavęs ir pietavau su verslininkais, Kaliningrado veterinarijos tarnybos vadovais, mano tada kortelė neveikė ir tada Veterinarijos tarnybos darbuotojai apmokėjo pietus – mes buvome gal septyniese, – sakė P. Gražulis. – Aš turėjau atiduoti. Galvojau, kad ji atiduos ir aš neliksiu skolingas. O jeigu pasakysiu, kad jiems jau yra atiduota, supratau, kad tada ji neatiduos. Bet vis tiek ji neatidavė. Likau skolingas tiems žmonėms – bylos metu sužinojau, kad pietumis buvau pavaišintas veltui. Kviečiau žmones, o vaišinau ne aš.“

Jis neslėpė, kad buvusiai draugei buvo nurodęs, jog pinigai, kuriuos ši turi perduoti Kaliningrado srities Veterinarijos tarnybos vadovui, esą yra kyšis.

„Aš taip pasakiaui žinodamas ją, – sakė politikas. – Jeigu būčiau pasakęs, kad už pietus, ji tikrai tada neatiduos. Ir vis tiek neatidavė. Tai nebuvo labai netikėta, būdavo su ja tokių atvejų, mergina buvo išlaidi, visada jai trūkdavo pinigų. Būdavo, gauna atlyginimą ir jau už poros dienų vėl prašo. Kaip ir kiekvienas žmogus, kažkokią silpnybę turi.“

Paklaustas, kaip vertina P. Pachomovaitės teiginius, jog ji manė, kad P. Gražulis yra faktinis bendrovės „Judex“ vadovas, Seimo narys sakė: „Jeigu dabar nueitumėte ir parodyčiau vieną kavinę Žvėryne, kadangi ne kartą buvau su Seimo nariais, sakydavau, kad ji yra mano, neabejoju, jog ir pasakytų, kad yra mano. Pasakymas tai nereiškia, kad ta įmonė yra mano. Pajuokauti, pašmaikštauti aš galėdavau, dažnai pasakydavau, kad ne tik ši įmonė, bet ir dar kita įmonė yra mano – kur nueidavau, sakydavau, kad tai – mano įmonė. Pasakymas nieko nereiškia – niekada akcininkas nebuvau, nė vienos akcijos neturėjau, nebuvau nei steigėjas, niekas. O akcininką seniai pažįstu, daug metų.“

Politikas sakė, kad vaikšto po daugelio įmonių cechus: „Nes man įdomu“.

P. Gražulis taip pat pridūrė, kad su P. Pachomovaite nebuvo kalbos, jog „Judex“ jam nepriklauso: „O kai pajuokauji, tai daug kas priima už rimtą.“

Politikas neslėpė, kad pats nusprendė pasiūlyti darbą P. Pachomovaitei bendrovėje „Judex“, o paskui – ir Seime, nes ši yra „gabi, apsukri mergina“.

„Tikrai nesiskundžiu, nes darbą atliko gerai, bet po to išėjo, nes teismas jai uždraudė su manimi bendrauti – kaip ji galėjo dirbti, jeigu jai uždrausta su manimi bendrauti. Ji turėjo išeiti. Tarp kitko, nelabai norėjo išeiti, sakiau, kaip tu dirbsi, juk ne man uždrausta su tavimi bendrauti, o tau. Ir išėjo. Taip ir nutrūko mūsų santykiai – nei draugaujame, nei ką.“

P. Gražulis tikino, kad dabar su buvusia padėjėja jau nebendrauja, taip pat neplanuoja jai vėl pasiūlyti darbo Seime, nes turi kitą padėjėją.

Daugiau apie P. Gražuliui iškeltą baudžiamąją bylą ir P. Pachomovaitės liudijimą skaitykite susijusiuose Delfi.lt straipsniuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (73)