Lesinti reikia, kai sunku rasti maisto

Nors daugelis laukinius paukščius per žiemą lesinančių žmonių sparnuočiams jau pradėjo ruošti vaišes, ornitologas ir „Pažinkime paukščius drauge“ edukacijų kūrėjas Gediminas Petkus sako, kad svarbu atskirti du dalykus: kada galima pradėti lesinti ir kada tai daryti tikrai reikia.

„Kai prasideda šalnos, apšąla medžių šakos, paukščiams sunku patiems rasti maisto, sniego danga trukdo grūdlesiams pasiekti piktžolių sėklas, galima pradėti galvoti apie lesinimą. Visai kitas klausimas – kada galima lesinti? Tai daryti galima nuo lapkričio vidurio, kai paukščių migracija jau būna pasibaigusi ar eina į pabaigą. Užsienio šalyse laukinių paukščių lesinimas populiarus visus metus. Tokių pavyzdžių yra Didžiojoje Britanijoje, Vokietijoje, Prancūzijoje. Tačiau tose šalyse yra visai kita situacija. Nors ten ir vyksta paukščių migracija, ji nėra tokia intensyvi kaip Lietuvoje ar kitose šiaurinėse šalyse“, – tikina ornitologas.

Lesindami paukščius iki jų migracijos, žmonės skatina sparnuočius pasilikti Lietuvoje ir jie vėliau gali susidurti su rimtais išgyvenimo iššūkiais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją