Dainų kūrėją, kompozitorių jo gimimo dieną prisiminė mama Liubovė. Iki šiol skaudžią netektį išgyvenanti moteris pasidalino jautria žinute socialiniuose tinkluose.

„Mieli Eugenijaus gerbėjai ir draugai, šiandien, lapkričio 24 dieną, Eugenijui butu suėję 45 metai. Mūsų šeimai tai didelė netektis. Liūdime, atsimename, mylime“, – rašė ji.

Įrašas palietė ne vieną internautą – keliasdešimt žmonių šeimai ir artimiesiems skyrė užuojautą, o mirusiajam linkėjo ramybės.

Delfi primena, kad E. Ostapenko mirė balandžio 14-ąją. Iki nelaimės dainininko artimieji neslėpė, kad šis turėjo rimtų sveikatos problemų – ligų buvo ne viena, atlikėjas skundėsi ir širdies negalavimais.

„Gydėsi, kasdien gėrė medikų išrašytus vaistus. Eugenijus turėjo net 7 rimtus sveikatos sutrikimus, – kiek anksčiau sakė velionio mama Liubovė. – Jam buvo diagnozuotas vėžys, tačiau prieš 4 metus atlikta sėkminga operacija, tad ši liga lyg ir atsitraukė. Tačiau visada buvo stebimas. Taip pat cukrinis diabetas, nuolatinis aukštas spaudimas – daug tų ligų. Cukrinis diabetas darė įtaką ir širdies sutrikimams.“

Paskutines gyvenimo akimirkas dainininkas leido su mama, kuri ir rado sunegalavusį sūnų. Atvykę medikai, deja, niekuo padėti nebegalėjo.

„Buvome labai artimi. Visa Lietuva tai žinojo. Aš visur jį lydėdavau, koncertų nepraleisdavau“, – prisiminė ji.

Liubovė iki netekties labai džiaugėsi sūnumi, nes jis savo gerbėjams ruošė naują programą, planavo į sceną grįžti su šviežiu repertuaru.

„Jis įrašinėjo naujas dainas. Jau dvi buvo pradėtos rašyti, neabejoju, kad būtų tapusios hitais. Jis iš scenos neišeidavo, ruošė naują programą. Galvojo, po karantino jas įrašys, išleis oficialiai, muzika ir žodžius jau turėjo“, – pasakojo pašnekovė.

Šarvojimo salėje, prisimenant E. Ostapenko spalvingo gyvenimo akimirkas, susirinkusieji prie karsto nešė ne tik baltus gėlių žiedus ar vainikus – čia buvo pastatytas ir simbolinis dviratukas. Atlikėjo hitas tokiu pat pavadinimu buvo neatsiejamas nuo dainininko. Net ir atsisveikinant su estrados dainininku, socialinių tinklų žvaigžde ir vakarėlių siela susirinkusieji nepamiršo jo muzikos. Fone grojo senam bei jaunam pažįstami E. Ostapenko hitai, sentimentus kėlė ir pirmieji atlikėjo albumai.

Tiesa, laidotuvių metu nuotaikos pasikeitė – muzika nutilo, pasigirdo jausmingos giesmės rusų kalba, kuriomis buvo linkima ramybės į amžinąjį poilsį išėjusiam. Atsisveikinant su dainininku simboliškai pagerbtas jo amatas – drauge su velioniu karste nugulė ir auksinis mikrofonas.

Amžinojo poilsio atlikėjas atgulė Lėbartuose – kaimelyje, esančiame Klaipėdos rajone.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)