Mažus būstus visame pasaulyje lankantis keliautojas Braisas Langstonas savo laidoje „Living big in a tiny house“, kuri yra labai populiari „Youtube“ platformoje, vieši Tokijuje ir aplanko Emą, kuri gyvena vos 8 kv. m būste.

Mažas butas

Pati Ema pasakoja, kad būstas išties mažas, ištiesęs rankas į šonus gali remtis į dvi šio buto sienas.

„Aš praleidau labai daug laiko ieškodama būsto, ir mano akis užkliuvo už šio, nes jis turi du aukštus. Kiti maži butai skiriasi tuo, kad viskas yra vienoje patalpoje: lova yra šalia vonios kambario ir virtuvės, tad atrodo, kad valgai lovoje ir tai nėra gerai. Ir aš radau būstą, kuriame galėjau atskirti savo miegojimo ir laisvalaikio, darbo erdves“, – pasakoja australė.

Mažas butas

Moteris tęsia, kad visi būstai Japonijoje yra labai maži, tačiau šis – dar mažesnis, siauresnis. Emos namuose yra koridorius, kuriame ji yra įsirengusi darbo erdvę. Tame pačiame koridoriuje stovi mikrobangų krosnelė, spintelė su maisto gaminimui ir valgymui skirtais indais, įrankiais. Koridoriaus gale yra kriauklė ir indukcinė kaitlentė, šaldytuvas.

Mažas butas

Ema pasakoja, kad šis butas išnuomotas su baldais ir ji negali jų keisti. Taip pat gręžti sienų, kabinti paveikslų ar pan. Tai kiek apsunkina galimybes būstą įsirengti pagal savo poreikius. Emos būstas turi mažą balkoną, kuriame ji gali džiauti šlapius skalbinius. Būste yra nedidelis vonios kambarys, o antrame aukšte – miegamojo zona.

Nors šis būstas ir mažas, Ema sako, kad jai jis jaukus ir suteikia erdvės kūrybai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (118)