21 m. makrofotografas Ole Bielfeldt yra gerai žinomas dėl savo sugebėjimo priartinti mažiausias mus supančio pasaulio detales. „Priartinti kasdienius objektus, kad atskleisčiau naujus pasaulius“, – savo misiją apibūdina jis. Ieškodamas naujų būdų pateikti mus supančią aplinką, jis ėmė eksperimentuoti su mikroskopu, kurį rado savo palėpėje. Milijonai žmonių, kaip beje ir jis pats, liko sužavėti to, ką jam pavyko užfiksuoti.

Vienas naujausių fotografo darbų yra įdėmus žvilgsnis į smėlį, kuris buvo surinktas Maljorkos paplūdimyje. O. Bielfeldt užfiksuoti kadrai masina spalvomis. Juose matyti priartintos nepaprastai smulkios koralų nuolaužos ir kriauklių fragmentai. Vis dėlto nuotraukos atskleidžia ir kad kai kurie iš pirmo žvilgsnio nesugadinto ir švaraus smėlio elementai iš tiesų yra prisotinti teršalų.

„Kaip itin gerai matyti iš šių kadrų, net jeigu kasdieniame gyvenime nepastebime mūsų daromo poveikio aplinkai, masinė tarša vis tiek egzistuoja. Net ir šiame mažame smėlio pavyzdyje matyti mikroplastikas. Ir nors jis matomas tik mikroskopiniame lygmenyje, aš stengiuosi parodyti tai per savo fotografiją, kad nesunaikintume nematomo aplinkos grožio“, – nuotraukų autorius sakė „My Modern Met“.

Mikroplastikas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)